Van meet af aan nam MSC het initiatief en het beloonde zichzelf al na acht minuten. Jos Fidom kapte zich in een druk zestienmetergebied goed vrij en scoorde de 1-0, nadat Jeroen Kleene op fraaie wijze de aanval had opgezet. Juliana’31 kwam er niet aan te pas tegen een degelijk MSC, dat via aanvoerder Vincent Oosterkamp na ruim een kwartier de voorsprong verdubbelde. Diens vrije trap viel met veel gevoel over het muurtje en via onderkant lat binnen. Juliana’31 legde de thuisploeg werkelijk geen strobreed in de weg en liet zich gewillig naar een ruime nederlaag leiden. Na een halfuur was de wedstrijd al definitief gespeeld, toen eerst de prima meegelopen Lopes Macedo het balletje breed van Björn Bakker in een leeg doel kon tikken (3-0) en vervolgens Stefan Bollen een van richting veranderde vrije trap van Oosterkamp oppikte en van dichtbij het laatste zetje gaf: 4-0. Vlak voor rust was Bollen wederom de doelpuntenmaker, nadat Bakker met een uitstekende steekpass de spits vrij voor keeper Niek Wijers had gezet. Bollen omspeelde de goalie en vond het lege doel: 5-0.
Na de pauze geloofde MSC het wel en was Juliana’31 te onmachtig om een eretreffer te forceren. Kansjes waren er over en weer nog wel. Eerst hield MSC-keeper Marc Holterman zijn doel tweemaal schoon door uitstekend te reageren op schoten van Jordy Tutuarima en Huub Creemers. Aan de andere kant lieten Jos Fidom en invaller Camiel Fidom hun mogelijkheden onbenut, door over en naast te schieten. Ook de actieve en prima spelende Lopes Macedo kon, half vallend en uit de draai, na een overstapje van Jos Fidom de bal niet aan de goede kant van de paal krijgen. In de slotminuut kreeg Robert Schonewille de handen op elkaar met een listig balletje, maar zijn poging vanuit de middencirkel viel net over Wijers en de deklat.
Door deze winstpartij kan MSC de nacompetitie niet meer ontgaan en heeft het vertrouwen getankt. Centrale verdediger Alex Zomer: ‘Het ging in de eerste helft lekker, we kregen ook de ruimte om te spelen. Dat het na een 5-0 ruststand de tweede helft inzakt is jammer, maar ook wel logisch. Dat we na weken weer een overwinning pakken, is een heel lekker gevoel.’