In 2020 zijn 5 jeugdtrainers van MSC, samen met trainers van andere verenigingen, begonnen met de KNVB opleiding “Pupillentrainer”.
Onder leiding van de immer enthousiaste KNVB docent Eddie Kuik werd fanatiek gestart maar al vrij snel gooide Corona roet in het eten en werden de sessies stop gezet.

Geheel onverwacht werd de cursus alsnog in juni hervat, wat van de cursisten een portie flexibiliteit vergde.

Eddie Kuik bleek even buiten beeld en werd waargenomen door Hoofddocent regio Noord/Oost Peter Neuteboom en Ommar Jager

De handel- en benaderingswijze is bij de heren anders dan dat de cursisten eerder hadden meegemaakt. Echter heeft dat niet in de weg gestaan voor het welslagen van alle cursisten van deze opleiding.

Van MSC mochten de navolgende heren het diploma overhandigd krijgen: Sucattin Ata, Bas Kasten, Marc Ottens, Martin van der Sommen en Stephan Nanninga. Met dit  diploma kan  eventueel een volgende stap worden gezet, zoals de opleiding UEFA C jeugd.

In ieder geval hebben de trainers veel geleerd. Van redelijk simpele zaken als uitstraling, organisatie etc. tot aan hoe om te gaan met allerlei sociale zaken, coaching en diverse omstandigheden. Dergelijke cursussen zijn daarom ook niet alleen leerzaam op voetbal gebied maar ook op persoonlijk en sociaal gebied.

MSC is blij en trots weer 5 gediplomeerde jeugdtrainers erbij te hebben. We hopen het komend seizoen te merken en te zien dat deze trainers veel geleerd hebben en het geleerde in de praktijk zullen brengen. Samen met het ingezette nieuwe jeugdbeleid zal dit de jeugdopleiding ten goede komen.

Heren, goed gedaan en nogmaals gefeliciteerd !