Een beter startend Hoogeveen nam al vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Het was Jeroen Buurke die attent reageerde bij een hoekschop. Halverwege de eerste helft kwam MSC op gelijke hoogte. Het was Jos Fidom die onderuit werd gehaald in het strafschjopgebied. Menno van Dam voltrok vanaf elf meter het vonnis. Vlak voor rust nam MSC een op dat moment verdiende voorsprong. Jos Fidom brak door op links en wachtte lang genoeg op de inkomende Jeroen Kleene die scoorde. Na rust kreeg MSC kans op kans. Eén van die kansen leverde de 3-1 op van Tjisse Kerkstra. Daarna leek MSC door te drukken, maar de mooiste kansen werden gemist. Hoogeveen hield daardoor hoop en kreeg nog meer hoop toen Daniel Manning 3-2 scoorde. Twee minuten voor tijd kreeg Hoogeveen loon naar werken: 3-3.
Conclusie: MSC laat door eigen falen de kans liggen om Hoogeveen een nederlaag toe te brengen.