Yves Heskamp kwam al na vijf minuten in kansrijke positie, maar hij werd aan zijn shirt getrokken en scheidsrechter Gerritsen zag er geen penalty in. De match had dan wellicht een andere wending gekregen want verder was het alleen maar het balvaardige HSC’21 dat de klok sloeg in de eerste helft. Uit een corner van Boy Kamphuis kopte aanvoerder Jordi Holtkamp keihard raak in de 12e minuut: 0-1. In de 24e minuut stond het al 0-2 toen een prachtige aanval van HSC uiteindelijk bekroond werd met een schot van Hielke Penterman, dat via de onderkant van de lat in het MSC-doel eindigde. Na 39 minuten leek de wedstrijd al helemaal beslist toen Penterman uit een voorzet van Cuneyt Avsar 0-3 aantekende.
In de tweede helft kwam een ander MSC uit de kleedkamer en werd veel meer de diepte gezocht om zo toch iets aan de schier hopeloze achterstand te veranderen. Een ongelukkige handsbal van Jordi van Ek leverde de Meppelers in de 52e minuut een penalty op, die door Menno van Dam feilloos werd benut: 1-3. Toen Van Ek zes minuten later tegen zijn tweede gele kaart opliep moesten de Haaksbergers plotsklaps met z’n tienen verder.
In het resterend halfuur kwamen er nog wel kansen voor MSC, maar alleen uitblinker Yves Heskamp wist nog te scoren. Dat was echter pas in de 87e minuut en in de blessuretijd bleef het gehoopte wonder uit voor de Meppelers.