MSC had voor de pauze de betere mogelijkheden en de 1-0 voorsprong bij de rust was terecht. Een voorzet van Camiel Fidom werd door Bendict Sparenberg in de 36e minuut raak gekopt. Een minuut later maakt diezelfde Sparenberg bijna zijn tweede van de middag. Een verdwaalde voorzet wordt meegenomen door de wind en belandt pardoes op de lat. Vlak voor rust was het Marcel Linthorst die op aangeven van Björn Bakker een teenlengte tekort kwam om de 2-0 binnen te schieten.

Na rust kwam Rohda Raalte snel op 1-1. Lars Kamperman-Leferink scoorde na een hoekschop. Rohda stichtte na de pauze het meeste gevaar. Wanneer pogingen van Maurice Tepperik, Rick Vleems en Dirk-Jan Klein Velderman geen doel treffen, lijkt het duel in een gelijkspel uit te monden, maar Alex Zomer besliste anders met zijn doelpunt voor de Meppelers in de 89e minuut: 2-1. Ondanks de nederlaag blijft Rohda achtste staan.

Opstelling MSC: Marc Holterman, Erwin Scholte ter Horst, Benedict Sparenberg, Vincent Oosterkamp (54. Jos Fidom), Alex Zomer, Jeroen Kleene, Stefan Liezen, Marcel Linthorst (90. Mels Huisman), Kaj van Duuren, Björn Bakker (90. Jari Mooij), Camiel Fidom.