Huiskes glunderde breed na afloop van de wedstrijd: “Ik zat er al een beetje op te azen. Hun keeper stond heel vaak steeds een eind voor de goal. Ik dacht: Het kan en de bal vloog er schitterend in”.

DSC_1652In de eerste helft leek het er niet op dat MSC een punt zou pakken tegen de gasten uit Malden. Juliana’31 speelde beter en kreeg via Aleksandar Lejic de grootste kans die door MSC doelman Marc Holterman gepakt werd. Vervolgens werd een inzet van Sam Niland door MSC verdediger Stephan Besuijen van de lijn gehaald.

Discussie rond doelpunt

Na 32 minuten pikte Jordie van der Laan een lange bal op en schoot die oog in oog met Holterman onberispelijk raak. Dit tot woede van MSC, omdat het buitenspel zou zijn. “Honderd procent niet”, aldus Van der Laan. “Want die rechtsachter, Macedo, stond volgens mij te slapen, want die liep nog twee meter voor me”.  Na 37 minuten drukte Juliana’31 het overwicht helemaal in cijfers uit toen Jeroen Meijers vrijstaand kon uithalen: 2-0.

Na rust leek Van der Laan de wedstrijd helemaal te beslissen, maar Holterman bokste de bal naast. Na een uur kwam MSC weer in de wedstrijd door twee goede loopacties. Bjorn Bakker was de tegenstander te snel af en gaf voor op Carlos Lopes Macedo die helemaal van achteruit was meegekomen en kon binnen tikken: 2-1.

MSC op jacht

MSC had na rust het initiatief en was twee keer dicht bij de gelijkmaker. Maurice Kampman gleed een voorzet van Bakker bij de tweede paal net naast en Mitchell de Kluis had buiten het strafschopgebied een acrobatische redding in huis op Justin Benjamins die alleen op hem af kwam. Juliana kwam er af en toe dreigend uit en Van der Laan leek de wedstrijd te beslissen, maar de bal vloog net over de kruising.

Op het moment dat iedereen het idee kreeg dat Juliana de drie punten wel mee zou nemen dacht Huiskes daar met de schitterende streep anders over: 2-2. Het werd na de wedstrijd nog even onvriendelijk met een duw en trekpartij. Het publiek bemoeide zich er ook mee, maar de MSC stewards grepen kordaat in voordat het echt uit de hand liep.

Terecht

“Uiteindelijk is het gelijkspel wel terecht gezien de tweede helft ”, aldus Huiskes. “Wij waren veel meer in hun 16 te vinden dan zij in de onze. Zij waren steeds aan het tegen houden terwijl wij naar voren drukten. En als die dan zo valt, is dat heel mooi mee genomen”.

Te weinig

DSC_1695De naar FC Lienden vertrekkende Juliana 31 aanvaller Van der Laan was het daar niet mee eens: “We waren in de eerste helft beter en je staat terecht met 2-0 voor. We hadden na rust meteen 3-0 moeten maken en bij 2-1 stift ik de bal ook nog eens net naast. Als je de kansenverhouding bekijkt verdienden we te winnen. Maar ja, die gozer schiet de bal wel perfect binnen”. Daarmee pakte Juliana’31 in het inhaalweekeinde vier punten, want eerder werd met 2-0 van Silvolde gewonnen: “Voor het weekeinde teken je voor die vier punten, maar het is zuur dat je er zo twee verspeeld”, zei Van der Laan.

Juliana’31 heeft een redelijke voorsprong op naaste concurrent Be Quick 1887, maar Juliana trainer Arnold Brehler wil zich nog niet rijk rekenen: “Ik had die gelijkmaker niet meer verwacht, maar we staan toch bovenaan met vier punten voorsprong. We hebben niet echt een makkelijk programma in de rest van de competitie. Het zijn zes wedstrijden en zes echte finales en daar gaan we voor”.

Zijn MSC collega Herman Scherpen hoopt nog op een toetje aan het einde van de rit: “We doen nog op twee fronten mee. Voor de vierde plek en in de derde periode hebben we zes punten uit drie wedstrijden en zijn we dus ook kansrijk.” Ook Scherpen was na de wedstrijd nog onder de indruk van de knal van Huiskes: “We zijn er steeds in blijven geloven en dan die ongelofelijke bal…. Ik dacht: Wat doet hij nu en dan vliegt die er zo in”.

Bron: www.tweenul.nl / Andor Heij

Invalid Displayed Gallery