‘Als je naar de uitslag kijkt denk je misschien dat het nog spannend is geweest, maar dat was niet waar”, aldus MSC trainer Leo Blom. “We hebben niet veel kansen weggegeven, maar we hadden zelf wel moeten scoren”. Volgens Blom creëerde MSC voor de pauze niet veel mogelijkheden. Dongen kreeg twee goede kansen waar er na een corner in de 25e minuut één van invloog. Sander de Bont was de doelpuntenmaker.

Gemiste kansen

Na rust kreeg MSC een grote kans om op gelijke hoogte te komen. De inzet van Marcel Linthorst bleef echter op de doellijn liggen. Dongen kwam in de 68e minuut op 2-0 en opnieuw was De Bont de doelpuntenmaker. “We hebben daarna een paar grote mogelijkheden gehad om de 2-1 te maken en dan was het gespeeld geweest”, aldus Blom. “Carlos Macedo kreeg drie goede kansen en Bjorn Bakker schoot op de paal”.

Vanuit een strafschop werd het 3-0 voor Dongen en weer was het De Bont die scoorde. “Met nog zes minuten te spelen geloofden zij er nog in, maar we hebben helemaal niets meer weggeven”, aldus Blom. “We hebben het vanmiddag niet goed gedaan, maar daar kunnen we in de loop naar volgende week weer wat van leren”.

EDO een onbekende

EDO is het laatste obstakel naar de topklasse. Doordat Haaglandia zich terugtrok uit de nacompetitie heeft EDO MSC twee keer goed kunnen bekijken. Voor Blom is EDO juist een onbekende. “Ik weet helemaal niks van ze. Ik zie wel hoe het afloopt. We hebben in ieder geval een topseizoen gehad. Sommige spelers speelden twee, drie seizoenen geleden nog bij een derde of vierde klasser en nu staan ze op de drempel van de topklasse. Sommige clubs hebben misschien betere spelers; wij zijn een team, een eenheid”.

Lees hier het verslag op de website van de Zondag Hoofdklasse B.