MSC 1 heeft zaterdag goede zaken gedaan. Het versloeg vv Steenwijk met 3-1. Ook de concurrentie won waardoor het nog spannend blijft boven in de 5e klasse G.

Was het de spanning? Was het de toestand van het veld? Er moet iets aan de hand geweest zijn, want zowel MSC als Steenwijk begon zwak aan het duel. Wel was de stand na 10 minuten al 1-1. Eerst knalde Jort Veelo na een overtreding op Jesse Bakker een penalty binnen. Niet veel later was het Clint Kruisweg die Marc Holterman met een prachtig schot kansloos liet. Er ontwikkelde zich daarna een wedstrijd met veel fouten. Veel balverlies, veel lange ballen. MSC had het moeilijk tot vlak voor rust. Toen moest bij Steenwijk Clint Kruisweg geblesseerd het veld verlaten en ook MSC moest wisselen. Luc van de Logt raakte geblesseerd en de van een blessure herstelde Soufiane El Kadouri kwam binnen de lijnen. Het zou de kentering in de wedstrijd zijn.

MSC nam na rust meer en meer het initiatief. Tot grote kansen leidde het nog niet. Pas toen Steenwijks beste man Wessel Busscher ook met een blessure naar de kant moest, kreeg MSC de mogelijkheid om het verschil te maken. Het rijkelijk opgekomen publiek moest er wel lang op wachten, want pas 10 minuten voor tijd viel de bevrijdende 2-1. Het was Max van Dijk die met een mooie individuele actie de keeper kansloos liet. MSC kreeg daarna meer kansen, maar moest tot de blessuretijd wachten op 3-1. Toen was het Stefan Boers die scoorde.

Komende zaterdag wacht de stadsderby. Om 15.00 uur treft MSC op het hoofdveld van Alcides de geel-zwarte zaterdagtak. Nog 5 finales te gaan…

Foto’s: Kees Veelo