Het werd een wedstrijd vol spanning. Beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd. In het begin was het beste van het spel voor VVAK, maar al snel wisten we zelf ook goed in ons ritme te komen. Dit resulteerde in aantrekkelijk, gepassioneerd voetbal, met aanvallen aan beide zijden. Vooral de nr.15, de “blonde Bergkamp” van VVAK wist regelmatig onze verdediging te slechten. VVAK was dan ook de eerste die dit aanvallende voetbal om wist te zetten in een doelpunt, en na goed een kwartier spelen stond het 0-1. Vrij vlot na dit eerste doelpunt wist VVAK te profiteren van een foute terugspeelbal, voor de tweede keer was Alec kansloos. Toch lieten onze mannen de koppen niet hangen en bleven voetballen. Er werd goed samen gespeeld, hard gewerkt en vlak voor het einde van de eerste helft wist Soufian de bal dan ook subliem langs de meer dan voortreffelijke keeper van VVAK te krijgen…….ruststand 2-1.

whatsapp-image-2016-10-08-at-21-07-51In de pauze was er dus ook geen reden voor de coach om een donderspeech te geven, er werd goed gevoetbald en hard gewerkt. De achterstand was wat ongelukkig en niet geheel nodig, dus er werd de spelers op het hart gedrukt om vooral door te gaan, te blijven knokken en goed samen te spelen. Dit was precies wat we ook deden de tweede helft, vanaf het fluitsignaal hadden we het initiatief, en beheersten we het spel volledig. Aanval na aanval kwam er op gang, geweldige combinaties kwamen er tot stand. Regelmatig bereikten we het doel van VVAK en wisten we goede kansen te creëren, waarvan Niek er één prachtig wist te verzilveren. Tot dan toe had VVAK niet veel laten zien. We bleven goed aanvallen en samen spelen. Toch wisten we geen van de kansen meer te benutten, en VVAK besloot om “Bergkamp” weer in de aanval te zetten, waarna ze direct het initiatief weer naar zich toe trokken. Het spel ging weer over en weer, met de beste kansen voor VVAK. Kort na elkaar wisten ze dan ook twee keer te scoren en zetten ze de eindstand van 2-4 op het scorebord. Helaas, maar zo is het spel. Het niet afronden van de vele mooie kansen in de tweede helft gaf VVAK de kans terug te komen in het spel. Een onnodig verlies, een gelijk spel of zelfs overwinning was zeker op zijn plaats geweest! Complimenten aan onze mannen, ze hebben het publiek tot het einde weten te boeien!