Australie, met Gino Veelo als keeper en verder Johnny Tanalepy, Arjan Zomerdijk, Hajo vd Helm, Yves Heskamp, Harry Lefferts en Deddy Loolofs, bleek uiteindelijk in de finalepartij tegen Duitsland, koelbloediger in het nemen van strafschoppen. Zo zorgden Joost van Greunsven, Stijn Keegstra, Ruben Hanemaayer, Niels Haze, Kevin Tilstra en Denzel Reinink, tezamen met het team van de trainers voor een spannende afsluiting van het zaaltoernooi.

Beste toernooikeeper werd Sam Strijk, speler met stip werd Jari Mooy en Mels Huisman ontving de trofee voor beste toernooispeler.

De lange voetbaldag ging ’s morgens om 10.00 uur van start met het toernooi voor de F-pupillen en de Ukkies en op het tweede veld speelden de E-pupillen hun toernooi. Het was een vier-tegen-vier toernooi zonder keeper dus er werden talrijke doelpunten gemaakt!

Bij de F-pupillen werd Go Ahead Eagles o.l.v. Martijn Salome en Vincent Loolofs winnaar van het toernooi. Deze spelers kregen een gouden medaille. Een tweede plaats was er voor SC Heerenveen met Lisa Snijder als coach en de bronzen medaille ging naar het team vanVitesse. Dit team werd met veel enthousiasme begeleid door Lennart Derksen en Lennard Nijstad.

Bij de E-spelers werd er bijzonder veel gescoord! PEC Zwolle werd winnaar, de spelers ontvingen een gouden plak. Yael Helwes en Rob Kansen waren de leiders van dit team. Op de tweede plaats eindigde Feyenoord (zilver). Jarne Bosman en Patrick van Keulen waren de fanatieke coaches van dit team. De bronzen medailles kwamen terecht bij de spelers van Ajax. Jonathan en Lotte van het D2 team waren hier de leiders.

Om kwart voor 1 startten we met het D-pupillentoernooi. Voor dit toernooi stonden 8 teams uit de Spaanse competitie startklaar. Veel jeugdspelers hadden vandaag de taak om als coach of als scheidsrechter mee te helpen aan het toernooi. En dat verliep voortreffelijk. De jongens en meiden hadden er zin in! TOP!

De finale bij de D-pupillen werd een strijd tussen de teams van Real Sociedad (Jort, Vincent, Niek J., Yael, Rick en Niek K.) en die van Barcelona (Yves, Lotte, Yassine, Ronaldo en Gerson). Barcelona won met 2-0 en kon zo de medailles in ontvangst nemen. Toch ook een groot compliment voor de mannen van Sociedad want in hun poule wonnen ze uiteindelijk wel al hun wedstrijden! Voor de D-spelers waren er ook weer drie bekers te verdienen. Dit waren dan wel persoonlijke prijzen. Vincent Loolofs kreeg een beker voor “beste toernooikeeper”, Lotte vd Linden kreeg de trofee voor “speler met stip” en Yves Spruijt won zeer verdiend de beker voor “beste speler van het toernooi”. Aan dit toernooi deden ruim veertig D-spelers mee.

Om kwart over vier werd gestart met het C-juniorentoernooi. Zo’n dertig spelers en speelsters hadden zich hiervoor aangemeld via de leiders en trainers. De uiteindelijke nummer 1 en 2 van dit toernooi kwamen elkaar gelijk in de eerste partij al tegen. Arsenal wist toen nipt te winnen van Manchester United. De overige wedstrijden wist de ploeg uit Londen ook te winnen, terwijl Manchester nog eenmaal schipbreuk leed tegen Liverpool (2-2). Zo konden Menno, Remco, Nynke, Wessel, Belmina en Maarten hun medailles in ontvangst nemen.

Wessel Meijer (Arsenal) werd gekozen tot “beste keeper”, Menno Houtman (Arsenal) werd deze keer de “speler met stip” en Niek Salomons viel ook in de prijzen. Hij werd als speler van Liverpool gekozen tot “beste toernooispeler”.

De toernooicommissie dankt alle medewerkers voor hun inzet gedurende deze lange voetbaldag. We vinden het geweldig dat zoveel jeugdspelers hun medewerking gaven aan dit toernooi!!

De tiende editie van het MSC Jeugdzaalvoetbaltoernooi zal in 2014 worden gehouden op zondag 28 december.