Om 18.30 uur begon de tweede bekerwedstrijd. Een wedstrijd die aantrekkelijk was om te zien voor de toeschouwers die met dit mooie weer langs de kant zaten en stonden. Een wedstrijd waarin MSC vanaf het begin duidelijk de overhand had. Er werd goed samen gespeeld, de posities werden goed gehouden en WIJC had weinig in te brengen. Dit resulteerde in een aantal érg grote kansen, welke helaas niet benut werden, mede door het voortreffelijke keeperswerk van de tegenstander. Daarentegen werd onze eigen keeper, Alec, in de eerste helft geen enkele keer getest. Het was bijna ongelooflijk dat de kansen door ons niet benut werden……Twan, Mart, Soufian, Daan, Niek en Mats kregen allen goede kansen maar wisten de keeper van WIJC niet te verschalken. Op het middenveld en in de verdediging werd de organisatie strak gehouden door Kay, Quinten, Rick, Max en Stijn. Geen enkele keer kwam WIJC door dit geweldige blok heen.
Vlak voor het einde van de eerste helft kreeg MSC op de rand van de 16 meter een vrije trap welke door Daan genomen werd. Met een schitterend schot passeerde Daan de keeper van WIJC. Helaas was het een indirecte vrije trap, aangezien deze door niemand aangeraakt werd werd de treffer niet toegekend, mede tot verbazing van de al juichende MSC spelers. Een terechte beslissing al werd deze niet door iedereen begrepen.

Na de pauze, waarin Pascal en Harry het team toegesproken hadden, begon MSC wederom voortvarend. Kort na het aanvangsignaal wist Mats dan toch eindelijk de bal achter de keeper van WIJC in het net te krijgen. Een verlossend doelpunt, en even leek het erop dat dit was wat het team nodig was. Na ongeveer een kwartier gespeeld te hebben wist Mats wederom het doel te vinden. In plaats van een keerpunt leek het erop dat na dit doelpunt de organisatie bij MSC begon te falen. Er werd wat slordiger gespeeld, en WIJC werd aanvallend, mede door het mindere spel van MSC, gevaarlijker. Alec moest een paar keer in actie komen, en ook de verdediging kwam zwaarder onder druk te staan. Een onfortuinlijke terugspeelbal van Soufian passeerde onze eigen keeper, en bracht de stand op 2-1. Het spel bleef hierna op en neer gaan, met nog steeds de beste kansen voor MSC. Toch voelde het eindsignaal als een verlossing, aangezien in dit soort wedstrijden de bal óók net verkeerd kan vallen. Een verdiende overwinning, al was de score te krap gezien het kwaliteitsverschil.
“Man of the match” was toch zeker de keeper van WIJC! Complimenten!

Aanstaande zaterdag om 10.00 uur de uitwedstrijd tegen Alcides C4. De eerste stadsderby van dit seizoen voor MSC C3, en de laatste mogelijkheid om te oefenen voor de competitie!

Erwin Santing