De mannen begonnen nog wat onwennig aan de wedstrijd tegen de geel-blauwen uit Staphorst. Het duurde echter niet lang voordat het nut de aanpassingen duidelijk werd. Verdedigend gezien zit het centrum nu goed dicht en aanvallend zijn we de baas in de as van het veld. In de 6e minuut komen we al op 1-0 waarbij Julian Jeen door het centrum zoekt en Jeen zich knap vrijspeelt en beheerst scoort. Echt een prima goal!

Verdedigend komen we niet in de problemen ook al lukt het nog niet helemaal om van achteruit de rust aan de bal te vinden die we zoeken. Het oogt in fases nog wat rommelig en het balverlies is groot, ook bij de Staphorsters trouwens. In de rest van de eerste helft blijven we het bovenliggende team, maar weten we hieruit nog te weinig aanvallend voordeel te creëren.

De tweede helft begint met een tweetal kansen voor MSC. De prima Meppeler keeper van Staphorst weet deze echter onschadelijk te maken. Na een minuut of zeven wordt er aan de andere kant wel gescoord. Een moment van onoplettendheid bij een vrije trap van Staphorst zorgt ervoor dat de rechtsbuiten er met de bal vandoor kan gaan en de 1-1 weet aan te tekenen.

Gelukkig maken we in de 13e minuut de 2-1 na een prachtig schot van Jason. Hiermee  lijkt de tegenstand van Staphorst geknakt en krijgen we een aantal goede mogelijkheden. Goals leveren die echter niet op, waardoor het spannend blijft. Tot de 23 minuut, wanneer we een vrije trap aan de rechterkant van het veld krijgen die Julian in tweede instantie bij Mads weet te krijgen. Mads  kopt op de goal, waarna Tim het beslissende tikje geeft. Volgens de teamleiding van Staphorst in buitenspelpositie, maar de grensrechter van Staphorst oordeelt van niet en de goal telt.  Dit was Tim’s eerste goal in anderhalf seizoen en een bekroning op zijn goede spel centraal op het middenveld.

Direct daarna maken we de 4-1 door wederom Jason na een assist van Jeen, die ook een prima partij speelt en sterk is aan de bal. In de 35e minuut ziet het publiek een goede MSC-counter. Een aanval die eindigt met een schot van Kai, dat hard de buitenkant van de paal raakt.

En dan het echte goede nieuws van deze wedstrijd. Daan valt 15 minuten voor tijd – na maanden blessureleed – in en doet dat prima. Nog wat onwennig maar wel een leider centraal achterin. Dat Staphorst nog de 4-2 maakt na een mooie combinatie door het centrum doet er niet meer toe. Daan is weer terug en daar gaat het om.