In de eerste helft leek dit ook zeker het geval te zijn. MSC was voetbaltechnisch veel beter van de tegenstander en wist dit ook in een duidelijk veldoverwicht om te zetten. Al in de vijfde minuut leidde dit tot de 0-1 door Jason, die een goede steekbal van Romein prima afrondde. In de periode daarna bleef MSC de bovenliggende partij en werd er een aantal mogelijkheden en kansen gecreëerd. DESZ daarentegen wist niet of nauwelijks gevaarlijk te worden. In de 25e minuut veroverde Julian de bal op het middenveld, speelde zich goed vrij en schoot vanaf een meter of 20 op de goal. De keeper – die net iets te ver voor zijn goal stond – was kansloos en de 0-2 was een feit. Echt een hele goede actie en dito goal van onze rechtshalf!

Met deze mooie, maar gezien de krachtsverhoudingen iets te magere, 0-2 voorspong voor MSC gingen beide teams de rust in. Tijdens de rust probeerde de staf vooral om onze mannen scherp en goed geconcentreerd de tweede helft in te gaan. De verwachting was dat DESZ meer de fysieke strijd op zou gaan zoeken en meer opportunistisch zo gaan spelen. Met andere woorden: lange halen gauw thuis in de richting de fysiek sterke voorwaartsen.

Dat bleek een juiste voorspelling. Jammer genoeg was de scherpte en focus bij MSC niet optimaal. Binnen twee minuten scoorde DESZ de aansluitingstreffer en ging het inderdaad “kick-and-rush” spelen. Jammer genoeg vergaten onze mannen toen te blijven voetballen. We gingen mee in hun spel en dat is niet onze sterkste kant. DESZ creëerde een aantal kansen, maar Stue hield op ons op de been. Die paar keer dat we wel voetballend de ruimte zochten werd het ook gelijk gevaarlijk.  Vooral toe Jeen Romein wegstak en deze alleen op de keeper afging.  Romein stiftte de bal knap over de DESZ-doelman, die inmiddels al buiten het 16-meter gebied stond, heen. De keeper zag nog maar één mogelijkheid en stompte de bal opzettelijk weg. Opzettelijk hands buiten de 16, een rode kaart dus. Maar nee hoor, alles wat wij aan dit opzettelijke spelbederf overhielden was een vrije trap.

Een ook kort voortijd werden we slachtoffer van een arbitrale misser. Juliën speelde zich zelf goed vrij op de rechterflank. Hij trok langs de achterlijn naar binnen en legde de bal terug op de goed inlopende Kai, die de bal vervolgens onberispelijk binnenschoot. 1-3 één minuut voor tijd, dat betekende dus de overwinning voor MSC. Maar niets daarvan, de grensrechter van DESZ vlagde voor buitenspel en de scheidsrechter keurde dit glaszuivere doelpunt af.  In de laatste aanval van DESZ die hierop volgde wisten de mannen uit Zwartsluis te scoren en daarmee eindigde de wedstrijd op 2-2. Twee cruciale arbitrale beslissingen in ons nadeel die ons twee punten kosten. Heel erg jammer was dit toch weer. Maar goed, als we zelf in de tweede helft net zo hadden gespeeld als in de eerste 35 minuten, dan was het nooit zo ver gekomen.