Het weer was lekker, het gras was groen en de mannen hadden er zin in. MSC ging dan ook goed van start. De bal gaat lekker rond en duels worden uit de weg gegaan. De mannen uit Rouveen hebben immers een duidelijk fysiek voordeel.  In de 3e minuut ligt de 1-0 al in het net achter de keeper van Rouveen. Na een corner van Jason en een schot van Jeen is Romein attent en prikt de 1-0 binnen. Tot ongeveer de 15e minuut blijft het spelbeeld hetzelfde. We spelen redelijk goed, het positiespel ziet er aardig verzorgt uit en met name via Mads zijn we een paar keer dreigend aan de rechterkant. MSC is de bovenliggende partij.

Na een kwartier wordt de passing slordiger en worden niet meer alle afspraken goed uitgevoerd. Als gevolg hiervan leiden we te veel en te makkelijk balverlies en kan Rouveen via het hanteren van de lange bal hun boomlange spits in stelling brengen. Peter en Nick moeten flink aan de bak en hebben het zwaar tegen de fysieke overmacht. Tot de 24e minuut houden ze het knap droog, maar dan wordt het toch 1-1.  5 Vijf minuten later wordt het 1-2 als gevolg van een terecht gegeven penalty. Zelf worden we alleen nog gevaarlijk uit een corner. Peter kopt de corner van Jason prima in, maar de bal wordt op de lijn gestopt.

In de rust wordt de afspraken nog eens met elkaar doorgenomen en volgen enkele tactische en positionele wijzigingen. Jammer genoeg kan er in de eerste minuut na rust al een streep door het nieuwe strijdplan. Slordig balverlies op het middenveld leidt de 1-3 in. Wederom een snelle counter na onnodig balverlies. De mannen proberen uit alle  macht de aansluitingstreffer te scoren, maar het is zo’n dag waarop alles tegen zit. Er volgt een aantal goede kansen voor MSC. Tot doelpunten leiden ze helaas niet. Tja, en dan is het zoals wel vaker in het voetbal uiteindelijk de tegenstander die – weer uit een snelle counter  – de 1-4 eindstand op het bord weet te zetten.

MSC JO15-2 start dus met een 1-4 verliespartij aan de competitie. Maar niet getreurd, vorig seizoen begonnen we de 1e competitiewedstrijd goed en kwamen we nets als dit keer met 1-0 voor. Die wedstrijd ging – net als die vandaag – uiteindelijk met 1-4 verloren. Dat betekende toen een 10 plek op de ranglijst na wedstrijd 1. Ook nu staan we 10e na de eerste pot. Alle voortekenen wijzen dus in de richting van een soortgelijk seizoen als dat van vorig jaar. Aan het eind van dat seizoen stonden we keurig derde, dus ………