Met Mads en Tim op de bank, begonnen Stue, Rogier, Peter, Nick, Koen, Julian, Kai, Juliën, Leon, Jeen en Romein voortvarend aan de wedstrijd. In de 2e minuut was er al het eerste kansje voor Romein. Kort daarna kreeg Rogier een knietje op zijn dijbeen. Verder spelen ging niet en Tim nam zijn plaats in. MSC kent in het eerste kwartier een licht veldoverwicht, maar tot veel kansen leidt het nog niet. In de 13e min. schiet Juliën net over en dat was het wel zo’n beetje. Steenwijkerwold speelt in de 21e minuut hun eerste kans uit. We zitten even niet kort genoeg op de tegenstander, maar gelukkig is Stue attent en grijpt hij goed in. Hiermee is ook gelijk de enige uitgespeelde kans die Steenwijkerwold deze wedstrijd zou krijgen beschreven. Het overige gevaar van de gasten vloeide voort uit een enkele standaardsituatie, daarover later meer.

Over standaardsituaties gesproken. Kort na de enige kans van Steenwijkerwold wist MSC door goed combineren Jeen vrij te spelen in de 16-meter van de tegenstander. Jeen werd gehaakt en een penalty leek een logisch vervolg. De scheidsrechter zag het anders en liet doorspelen. We hadden het de hele wedstrijd sowieso wat lastig met de scheidrechter en zijn assistent van Steenwijkerwold-zijde. De – inmiddels toch niet meer zo – nieuwe regel dat het pas buitenspel is als de speler die in buitenspelpositie staat ook daadwerkelijk de bal ontvangt leek hem onbekend. Als de bal naar de linksvoor gaat en de rechtsvoor staat achter de laatste verdediger, dan is het dus GEEN buitenspel. Keer op keer ging de vlag onterecht in de lucht en telkens volgde een evenzo onterecht fluitsignaal. Dit leidde tot (te) veel en niet altijd goed gekanaliseerde frustratie bij de staf van MSC. Een verbeterpuntje, zullen we maar zeggen. De spelers gingen onverstoorbaar verder en bleven druk zetten op de goal van Steenwijkerwold. Zowel Juliën als Julian werden gevaarlijk uit een directe vrije trap. Die van Juliën scheerde net over de lat en die van Julian spatte uiteen op de paal. Het zou mij niet verbazen als de goal nu nog staat te trillen. Al met al dus een beter MSC, maar geen goals in de eerste helft.

In de derde minuut na rust is het wel raak. We maken de 1-0 door een prachtige boogbal van Jeen over de keeper. De assist was van Leon die via de linkerkant de 16 in dribbelt en Jeen aanspeelt. Jeen laat de iets te hard ingespeelde bal vervolgens goed doorlopen, waarna hij met een boogbal over de keeper alsnog weet te scoren. Na deze goal gaan we eigenlijk alleen maar minder spelen en lijkt het wel alsof we niet weten wat te doen. De tegenstander moet komen, dus komt er ruimte achter hun laatste lijn. Daar profiteren we niet echt van. In het eerste kwartier na rust blijven we de bovenliggende partij en geven we niets weg, maar zelf iets creëren doen we ook niet.

In de 17 minuut is er weer opwinding. Een voorzet van Steenwijkerwold werd door Koen weggeschoten. Hij raakte de bal niet optimaal en de bal ging richting Stue. Omdat het overduidelijk geen terugspeelbal betrof, pakte Stue de bal op om deze naar voren te trappen. Tot ieders verbazing oordeelde de scheidsrechter anders. Volgens hem was het een intentionele terugspeelbal met een indirecte vrije trap voor Steenwijkerwold op 5 meter van het MSC-doel al gevolg. Gelukkig wisten Stue en zijn mannen de inzet te keren, waardoor de voorsprong in tact bleef. Kort daarna krijgen de gasten tot verrassing van velen weer een vrije trap. Nu recht voor de goal en op een metertje of twintig. Dit keer verdwijnt de goed ingeschoten bal wel achter Stue in het net. In onze jacht op de 2-1 die hierop volgt, wil de verlossende goal maar niet vallen. Totdat Julian in de laatste minuut een vrije trap bij Jeen op het hoofd legt. Jeen kopt de bal knap in de verre hoek binnen en de dik verdiende en zwaar bevochten 2-1 winst was een feit.

De eerste competitiewinst is hiermee een feit en dat terwijl het spel in de eerste twee wedstrijden beter was dan vandaag. Volgende week gaan we op bezoek bij Alcides JO15-2. Hopelijk kunnen we dan goed spel en drie punten combineren.