Koploper Joure had een van richting veranderd afstandsschot nodig om te winnen, terwijl Oldeholtpade dankzij een gemiste MSC-penalty en een ongelukkig eigendoelpunt met drie punten terug naar Friesland kon. Zelf scoren is voor MSC JO15-2 een probleem. Het team is nooit een echte doelpuntenmachine geweest, maar het vertrek van Hidde naar de buren en de fysieke overmacht van veel tegenstanders zorgen er voor dat we dit seizoen maar moeilijk het net vinden.

Op zaterdag 3 december ging de reis in alle vroegte naar Marknesse. SVM JO15-1 speelt haar thuiswedstrijden om 09.00 uur en dat in deze tijd van het jaar geen pretje. Vertrekken in het donker en in de kou, nooit leuk. SVM stond op de ranglijst onder MSC en ook zij hebben moeite met scoren. De intenties van MSC waren duidelijk. Gewoon lekker voetballen en de drie punten mee naar Meppel nemen.

De blessures van Nick en Peter en het verslapen van Senna zorgden er voor dat de staf beschikking had over maar 12 spelers. Besloten werd om met de licht geblesseerde Tim in de basis te beginnen en te bekijken hoe lang hij het zou kunnen volhouden. Helaas bleek dat niet erg lang, zodat Kai al spoedig binnen de lijnen kwam er geen wissels meer beschikbaar waren. Gelukkig was de rest van de groep fit en in goede conditie en zorgde dit niet voor problemen. Daan, die terugkomt van een lange periode van afwezigheid, toonde zich een ware aanvoerder en vocht zich door zijn vermoeidheid heen om de wedstrijd uit te kunnen spelen.

MSC JO15-2 was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Het balbezit was voornamelijk voor MSC en er werd een aantal kansen gecreëerd. Omdat aanvallend vaak net de laatste punch ontbreekt, kon er maar één van deze kansen in een doelpunt worden omgezet. Maar, dat was dan wel een beauty. Julian soleerde via de rechtervleugel en de achterlijn de 16 binnen en legde de bal panklaar voor Romein, die de bal beheerst binnentikte. SVM kon geen vuist maken en de 0-1 ruststand was niet alleen verdient, maar tegelijkertijd ook een magere afspiegeling van het spelbeeld.

Direct na rust leek MSC via een mooie goal van Jason orde op zaken te hebben gesteld. 2-0 voor, niets aan het handje en dus doordrukken nu. Jammer genoeg gaf MSC door een slordigheidje achterin totaal onnodig de 1-2 weg. Dat zorgde voor onzekerheid bij MSC en gaf SVM vertrouwen op een goede afloop. MSC stopte met voetballen en gaf het initiatief aan de gastheren over. Dit leidde tot een aantal gevaarlijke aanvallen via hun rechterflank. Stue wist de meeste hiervan de keren, maar uit de mooiste aanval maakte SVM toch de gelijkmaker.

Gelukkig hervond MSC zich hierna weer een beetje. Het ging iets beter voetballen en werd weer gevaarlijker. Uiteindelijk was het Juliën die – na goed afleggen van Jeen –met een moois afstandsschot de uiteindelijk winnende treffer aantekende. Kort voor tijd redde Stue ons nog een keer knap, waardoor de verdiende winst een feit was.

Volgende week komt Flevo Boys JO15-2 op bezoek. De huidige nummer 2 van de competitie is een tegenstander van formaat. De mannen van Arjan, Michiel en Dennis zullen dan dus weer flink aan de bak moeten.