Als (bijna) volledig 1e-jaarsteam heeft MSC het moeilijk in de 1e klasse. Niet voetballend, maar fysiek zijn onze tegenstander een stuk sterker. Zo ook afgelopen zaterdag. Het is dan natuurlijk wel zaak om op en top geconcentreerd aan de start te komen en dat was in Sint Nyk absoluut niet het geval. We zijn nog niet vaak – zeg maar gerust: nog nooit – zo slap aan een wedstrijd begonnen. Binnen drie minuten staan we dan ook met 2-0 achter. We maken het veld veel te groot en staan te ver van onze tegenstander. De veel grotere en sterkere Friezen maken hiervan slim gebruik en overrompelen ons met een snelle counter en een schot van afstand.

Na dit slecht begin pakken we het spel weer redelijk op. Het meeste balbezit is voor ons en we proberen er voetballend door heen te komen. Alleen, we raken de bal te snel weer kwijt. Deels door slordige passing, deels doordat we fysiek worden afgetroefd maar ook deels omdat we ons fysiek laten aftroeven. Twee derde van het balverlies is dus aan ons zelf te wijten. Daardoor lukt het in de eerste helft niet om het balbezit in kansen – laat staan doelpunten – om te zetten en omdat de Friezen vlak voor rust nog een corner binnenkoppen gaan we met een 3-0 achterstand aan de thee.

De tweede helft is in veel een kopie van de eerste. RVC/Langweer maakt al snel de 4-0, wederom met een goed schot van afstand. Terwijl bij onze  mannen de kracht en/of de traptechniek ontbreekt om met schoten van afstand te profiteren van de geringe lengte van de RVC/Langweer-keeper.  In de 65e minuut lukt het dan uiteindelijk wel om de Friese verdediging kapot te combineren. Juliën rond een aanval over een groot aantal schijven keurig in de linker benedenhoek af en maakt de eretreffer.  Met wederom een afstandsschot zet RVC/Langweer even later de 5-1 eindstand op het bord.

Op de eerste twee minuten na hebben onze mannen weer alles gegeven en hun uiterste beste gedaan om zich tegen de fysieke overmacht in naar boven te worstelen. Deze keer lukte dat (nog) niet, maar we geven niet op en bovenkomen zullen we!

Zaterdag komt vv Staphorst JO15-1 op bezoek. Het doel is gewoon weer om al voetballend en met 100% inzet en strijd de drie punten in Meppel te houden.  #luctoretemergo