Om 11.15 uur begon de wedstrijd, een wedstrijd waarvan we niet wisten wat te verwachten. Ten eerste omdat het de eerste wedstrijd van de competitie betrof en we dus nog geen vergelijking hadden, ten tweede omdat onze twee invallers al een wedstrijd in de benen hadden.

c32Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Alcides. Direct vanaf de aftrap lagen we behoorlijk onder vuur. Aan onze kant werd rommelig gespeeld. De verdediging werd in korte tijd een aantal malen gemakkelijk weggespeeld, wat na enkele minuten al resulteerde in een 1-0 voorsprong voor Alcides. Direct werd er ingegrepen door de coach, en werd Soufian op de linksachter positie gezet om de snelle vleugel van Alcides af te stoppen. Dit had bijna direct resultaat en bracht wat rust in de wedstrijd. Er werd wat beter gespeeld, en we hadden het idee dat we deze wedstrijd niet hoefden te verliezen, ondanks de 1-0 achterstand. Toch konden we geen vuist maken en moesten we het spel aan Alcides laten. Individueel werd er door iedereen flink geknokt, maar er kwam geen lijn in het spel. Alcides wist een aantal malen gevaarlijk door te breken, maar gelukkig wist keeper Alec met behulp van Max, Kaj, Quinten en Soufian verdere treffers te voorkomen. Wel resulteerde het overwicht van Alcides in wat gemopper onderling, wat het spelbeeld niet bevorderde. Het rustsignaal kwam dus ook als een verlossing.

Na een korte donderpreek over teamspirit en de negatieve geluiden was een ieder doordrongen van het feit dat het toch écht beter was om elkaar positief te coachen in plaats van commentaar te geven op elkaar. De tactische bespreking werd verder door de coach gevoerd, een aantal punten werden aangekaart, met name het goed samenspelen, en het doorlopen op de keeper na een schot op het doel, aangezien de keeper van Alcides de neiging had om ballen nogal makkelijk te laten vallen.

c3Stijn was vlak voor de rust geblesseerd uitgevallen, een lelijke schaafplek op de enkel. De tweede helft begon dus ook met hem als wissel. Vanaf het begin van de tweede helft zat MSC duidelijk beter in de wedstrijd en werd het initiatief overgenomen van Alcides. Door goed samenspel en hard werken kwamen we regelmatig dichtbij het doel van Alcides, wat al redelijk snel resulteerde in een doelpunt. Een prachtige voorzet werd door Mart op de keeper afgevuurd, deze wist de bal niet klem te krijgen en liet hem over de achterlijn vallen………de toeschouwers waren niet overtuigd van de treffer, maar de grensrechter van Alcides zag hem over de achterlijn gaan en kende hem toe, ondanks protesten van de keeper.

Gelukkig kon Stijn ook weer meedoen, en kwam hij in het veld voor Rik die de hele wedstrijd al keihard geknokt had en nu even rust kreeg. Op het middenveld werd de controle goed bewaard door Stijn, Daan en Mats, en meerdere malen wisten ze bal over de verdediging heen te krijgen naar Mart, Niek en Benjamin. Verdiend wist Mart dan ook de 1-2 te scoren. Gezien de kansen en het overwicht in de tweede helft een terechte stand.

c31Aan het einde van de wedstrijd wist Alcides zich toch onder de druk van MSC uit te werken, en kwamen ze een aantal malen bij het doel van een goed keepende Alec. Max viel uit met een geblesseerde knie. Één minuut voor het einde werd een bal wat slordig uitverdedigd en kwam bij een speler van Alcides terecht. Van behoorlijke afstand waagde deze een schot, een boogbal welke naar beneden dook, onder de lat en onhoudbaar voor de keeper. Een beetje lucky misschien, maar de 2-2 was een feit. Vanaf de aftrap probeerde MSC het nog wel, maar het fluitsignaal kwam te snel om nog echte kansen te creëren. Eindstand 2-2, over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag. Toch was de teleurstelling duidelijk aanwezig. Een overwinning was natuurlijk mooi geweest, helemaal in een stadsderby!

Afijn, de competitie is begonnen en het team heeft duidelijk potentie. Nu verder groeien en zien hoe de sterkte is van de andere tegenstanders! Goed gedaan, mannen van JO15-3!!!