MSC moest het stellen zonder de zieke Alex. Het kleine beetje ‘fysiek’ dat het team heeft, werd dus ook ingeleverd. Urk liet in het begin duidelijk zien niet voor de kat z’n viool naar Meppel te zijn gekomen. De wit-blauwen zetten vanaf het begin druk en kregen ook kansen. Gelukkig was keeper Ilja bij de les en voorkwam hij met twee prachtige reddingen een achterstand. En wat kon MSC niet zoveel. Maar gelukkig heeft het wel Mart in de gelederen. De spits die er dit seizoen in competitieverband al meer dan twintig in heeft liggen, reageerde halverwege de eerste helft attent op een vrije trap van Rens. Alleen voor de keeper maakte hij geen fout: 1-0. Urk raakte niet van de wijs, maar Ilja gaf geen krimp. Hij redde nog tweemaal uitstekend waardoor het 1-0 voor MSC bleef. In de rust zette coach Johann Bryan de mannen net even iets anders neer. MSC kwam daardoor beter in het spel. Toen opnieuw Mart scoorde door goed door te zetten, eek de tegenstander rijp voor de sloop. Rens profiteerde en scoorde 3-0. Tien minuten voor tijd viel toch de 3-1. Even leek het nog spannend te worden, maar niets bleek minder waar. Ilja bleef bij de les, de MSC-verdedigers gaven geen krimp meer.

Zaterdag wacht de topper tegen Giethoorn. Die ploeg heeft 12 punten uit vijf duels. Drie minder dan MSC.