We beginnen namelijk geconcentreerd en scherp tegen de koploper en spelen wellicht de beste 20 minuten van het seizoen. Maarten creëert de eerste kans na 6 minuten door goed druk te zetten, maar schiet rakelings over. Ook WVF  is een paar keer gevaarlijk. En in de 8e minuut redt Jarne  fraai na een schot van buiten de 16 meter.  Een paar minuten later is het weer gevaarlijk, omdat we weer niet goed opletten. Ook nu weet Jarne te redden. De crosspasses van Hidde op Maarten of Yves zijn echt een wapen van het team. In de 12e minuut geeft hij met één van deze passes een voorzet op Maarten, wat resulteert in een kleine kans. In de 13e minuut de eerste tegenslag. Ticho moet er al vanaf met knieproblemen en Stefano gaat linksbuiten spelen. Kort daarna krijgt Yves een kans, maar zijn lob gaat hoog en naast het doel.

Toch wordt het 1-0 voor MSC. In de 17e minuut gaat de WVF-keeper in de fout door veel te laconiek uit te verdedigen. Maarten is attent en straft deze fout genadeloos af.  MSC blijft de bovenliggende partij en er volgt een aantal kansjes via Yves. In de 27e minuut maakt Maarten de 2-0 na wederom een goede pass van Hidde, maar scheidsrechter keurt deze af wegens (vermeend) buitenspel. Dan maken we dezelfde fout als WVF deed voorafgaand aan de 1-0. In de 30e minuut krijgen we de 1-1 tegen na een te zachte terugspeelbal van Menno en niet adequaat optreden van Jarne. Het goede spel van MSC verdwijnt hierna als sneeuw voor de zon. We ogen onzeker, vergeten de voetballen en zoeken te snel naar de lange bal met veel onnodig balverlies als gevolg.

In de rust  probeert de trainer aan te geven dat het nu zaak is mentaal sterk te blijven en niet na een tegenslag door de ondergrens te zakken. Even lijkt dat te lukken. De tweede helft begint namelijk met een tweetal kansjes voor MSC, maar al snel blijkt dat MSC het in de tweede helft helemaal kwijt is. Vanaf de 10e minuut na rust spelen we slordig in balbezit, is onze passing van een bedenkelijk niveau en dekken we niet kort genoeg.

In de 25e minuut gaat het echt mis. We krijgen we een corner tegen die bij de 2e paal totaal ongedekt en ongehinderd kan worden ingekopt. 1-2 voor WVF dus. Dan gaat het snel en krijgen in de 28e minuut de 1-3 tegen na slecht uitverdedigen. In de 30e minuut volgt de 1-4 na een voorzet die wederom helemaal vrij wordt ingeschoten bij de tweede paal. In slechts 5 minuten zakt het team totaal door de ondergrens en is we al het goede werk van de eerste 60 minuten voor niets geweest. Echt ongelofelijk zonde en totaal onnodig.  De mannen doen zich zelf hiermee enorm te kort. WVF is een prima team, maar spelend zoals de eerste helft hadden we niet hoeven te verliezen.

Kortom, een even teleurstellende als onnodige nederlaag tegen de koploper die echt niet veel beter is dan wij. Wat blijft is de noodzaak om keihard te werken om de fysieke en mentale weerbaarheid van de selectie te vergroten. We zijn al een stuk verder dan bij aanvang van het seizoen, maar er moet nog een flink aantal stappen worden gezet. Dit zal met vallen en opstaan gepaard gaan, maar langzaam maar zeker zullen we dichter bij ons doel komen!