In die wedstrijd zakte MSC door de beruchte “ondergrens” en verloor het met 1-5. In tegenstelling tot toen speelde MSC tegen de Boys uit Heerenveen een prima pot voetbal. Geconcentreerd, fel, positioneel goed en met de duidelijk zichtbare wil om te winnen.

De Heerenveense gelijkmaker viel in de laatste minuut. Uit een vrije trap na een counter die volgde op de vierde grote kans voor MSC om de stand op 2 – 0 te brengen. Vandaar toch de teleurstelling na een goede wedstrijd. Na de wedstrijd tegen HZVV is er door staf en spelers goed en opbouwend met met elkaar gesproken. Ook werd een groot deel van de wedstrijd – die met dank aan Annette was opgenomen – na de donderdagtraining nog eens met elkaar terug gekeken. De verbeterpunten waren groot in aantal, duidelijk zichtbaar, betroffen alle spelers en werden goed besproken en opgepikt, met een goede wedstrijd tegen Heerenveense Boys als gevolg.

Met een op een paar plekken gewijzigde opstelling begint MSC goed aan de wedstrijd. We starten overtuigend en komen in de 5e minuut al op 1-0 na een geweldige steekpass van Justus op Maarten, die koel afrondt. We spelen agressief met veel beweging en waar we dinsdag nog maar drie keer konden overspelen is het nu bij vlagen (bijna) tikkie-takka. In het verdere verloop van de wedstrijd spelen we geconcentreerd en laten we prima positiespel zien. Daarnaast spelen we compact en spelen veelal de “simpele” bal. Dit leidt in het verdere verloop van de wedstrijd tot een flink aantal kansen, waarvan een aantal van het soort: “100%-kansen”, die helaas geen van allen werden benut.

Dat moet dus nog beter, maar de stap van HZVV naar H’veense Boys was een flinke. Als we er collectief in slagen nog een paar van die stappen te zetten, dan wordt het een mooi seizoen. Komende zaterdag wacht SC Emmeloord JO17/1. Zij werden vorig jaar voor MSC kampioen in de 1e klasse. We gaan zien hoe de verhoudingen dit jaar liggen.