Net als de heenronde, startte de terugronde met een wedstrijd tegen de Boys uit Heerenveen. Dit maal betrof het een uitwedstrijd. Nadat de selectie van MSC JO17-1 in de vorige wedstrijd voor het eerst deze competitie helemaal fit en compleet was, moesten we het dit keer zonder de zieke Koen M. doen. De dertien overgebleven spelers zouden het publiek een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten laten zien. De eerste helft was ronduit zwak. De MSC-spelers leken geen van allen de bal te willen hebben. Anders kan het continue balverlies niet worden verklaart. De spelers bleven – ondanks duidelijke afspraken vooraf en luide aanwijzingen vanaf de bank – volharden in het in één keer spelen van elke bal. Dit leidde telkens tot (gevaarlijk) balverlies en in de 9e en 10e minuut zelfs tot twee compleet onnodige tegengoals. Dat voetbal op een hobbelig veld in Heerenveen is iets anders is dan het spelen van FIFA17 op de PS4, lijkt maar moeilijk door te dringen tot MSC JO17-1. Trouwens, de gedachte dat het continue in één keer spelen van de bal een goed idee is, werd een paar uur na onze wedstrijd duidelijk zichtbaar ontkracht tijdens El Clasico. Bij het beroemde tikkie-takka voetbal van Barcelona worden 9 van de 10 ballen eerst aangenomen en daarna pas gecontroleerd doorgespeeld. Eén keer raken is zelfs op dat niveau de uitzondering en niet de norm! Het direct spelen van de bal, zonder deze eerst te controleren, is op ons niveau dus al helemaal geen goed idee.

In de rust werd dit de mannen nog een keer duidelijk gemaakt en dit keer zou het beklijven. MSC speelde namelijk een zeer sterke tweede helft. Misschien wel de beste van dit seizoen tot nu toe. Het “aannemen-spelen-doorbewegen” werd goed uitgevoerd. Het balbezit bleef voor MSC en de jongens uit Heerenveen zouden niet meer gevaarlijk worden. Kort na rust was het Patrick die bij de tweede paal knap een voorzet van Hidde binnenkopte. Daarna bleef MSC vol druk op de goal van de tegenstander houden en werd er een aantal goede kansen gecreëerd. De goed spelende keeper van Heerenveensche Boys hield lang stand. Met als zijn mooiste redding het net over de lat tikken van een geweldige pegel van afstand van Joost.  Toch zou MSC loon naar werken krijgen. Kort voor tijd vond Hidde de vrijstaande Yves die de bal met een mooie boog over de keeper in het doel deponeerde. De dik verdiende 2-2 was een feit. MSC ging nog op jacht naar de volle winst, maar daarvoor was de resterende tijd te kort. De drie punten zouden op basis van de dominante tweede helft zeker niet onverdiend zijn geweest, maar met de dramatische eerste helft in gedachten kon een ieder ook prima leven met de puntendeling.

Volgende week is het alweer tijd voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. SC Emmeloord JO17-1 komt dan naar Meppel. Met de tweede helft tegen Heerenveensche Boys in gedachten, zien we deze wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet. #ASD