MSC JO19-1 is zaterdag voor de tweede keer dit voetbalseizoen gepromoveerd. Werd de oudste MSC-jeugd voor de winterstop kampioen in de Hoofdklasse, zaterdag werd de competitie in de 4e divisie als beste afgesloten. De rechtstreekse confrontatie met de belangrijkste concurrent Heerenveense Boys JO19-1 werd door de Meppeler jeugd winnend afgesloten: 3-1.

De belangen in Heerenveen waren zaterdag groot. Bij winst zou de thuisploeg het kampioenschap veroveren. Ook MSC had aan een driepunter voldoende om de titel binnen te slepen. Zou het duel in Heerenveen in een gelijkspel eindigen, dan was ook SC Genemuiden JO19-1 nog kanshebber. Zover kwam het gelukkig niet. In een meer spannende dan fraaie eerste helft waarin MSC een licht overwicht had en ook kansen kreeg op de openingstreffer. Bleef het 0-0. Een kwartier na rust brak MSC de ban. Uit een corner ging de bal na een misverstand tussen de verdedigers en de Friese doelman bij de eerste paal over de doellijn. Niet veel later werd het 2-0. Na een handsbal mocht Luca Broers van 11 meter aanleggen. Diezelfde Broers was uiteindelijk ook verantwoordelijk voor de 3-0. Vlak voor tijd bepaalde de thuisploeg de eindstand op 3-1.