MSC JO19-1 heeft de koppositie in de Hoofdklasse te pakken. Ook in de 4e competitiewedstrijd bleven de mannen van trainer Arjan Bosschaart zonder puntverlies. Zaterdag werden de leeftijdsgenoten van VKW uit Westerbork met 10-0 verpletterd.

De wit-zwarten startten voortvarend en namen al vroeg in de wedstrijd de leiding. Het bezoekende VKW werd va nhet kastje naar de muur gestuurd en al snel werd duidelijk dat de equipe van trainer Bosschaart deze zaterdag veel te sterk was voor de opponent uit Westerbork. De vrijstaande man werd telkenmale eenvoudig gevonden en ook voor de goal was MSC scherp. Zo werd er in de eerste 45 minuten 8x gescoord en ook nog een handvol goede kansen om zeep geholpen. Na rust zette VKW de poppetjes iets anders neer. De ruimnte werd kleiner, MSC slordiger en de kansen schaarser. Toch voetbalden de wit-zwarten nog tweemaal door de defensie: eindstand 10-1.

Voor MSC scoorden Mart Jonkers (3x), Milan Wevers (2x), Rens van Hoorn, Luca Broers, Jeen Brand, Julien Stephan en een eigen doelpunt. Door de winst gaat MSC nu op doelsaldo aan de leiding in de Hoofdklasse. De combinatie FC Meppel/Alcides JO19-2 heeft een gelijk puntenaantal met MSC.

Zaterdag gaat MSC op bezoek bij DESZ in Zwartsluis. Aanvang 12.30 uur.