MSC heeft de kampioenswedstrijd thuis tegen Nieuw Buinen met liefst 3-0 gewonnen en daarmee is promotie naar de Hoofdklasse een feit.
Van een wedstrijd tussen de nummer 2 (MSC) en de nummer 1 (Nieuw Buinen) waarin Nieuw Buinen genoeg had aan een gelijkspel om kampioen te worden kun je bij voorbaat al geen hoge verwachtingen hebben en dat bleek ook wel. Vooral de eerste helft was nou niet echt om over naar huis te schrijven. Een toeschouwer noemde het spel van beide ploegen ‘gezapig’ en dat was ook wel het juiste woord. Beide ploegen zetten vanaf het eerste fluitsignaal goed druk en er was dan ook veel sprake van duels op de vierkante meter of anders maar lange halen naar voren. Het kon het massaal opgekomen publiek niet erg opwinden. Toch was in die bewuste eerste helft MSC wel een fractie beter. Het kwam altijd net even wat gevaarlijker voor de Buiner goalie, waar MSC-doelman Erik Pomper het in het eerste bedrijf wat rustiger had. Ongeveer een minuut voor rust kwam MSC dan ook op een terechte 1-0 voorsprong. Na een communicatiefout tussen een Buiner verdediger en zijn eigen keeper, maakte Wilco Knol hier gretig gebruik van. Hij pikte de bal af en maakte het verder nuchter af.
In de tweede helft stonden er twee getergde teams tegen over elkaar. Nieuw Buinen liet duidelijk zien geen genoegen te nemen met de achterstand. Het kreeg nu enkele grote kansen die helaas niet werden afgemaakt. Daarentegen kreeg ook MSC enkele goede kansen en de Meppeler senioren maakten die wel af. In de 70e minuut stormde Marc van Eijk met enkele Buiner verdedigers in zijn kielzog richting achterlijn. Waarschijnlijk ging de verdediging van Nieuw Buinen ervan uit dat Van Eijk de kans zelf zou afmaken maar dat deed hij echter niet. Hij speelde de bal netjes af op de voor het doel vrijstaande Kool. En zoals Knol de 1-0 maakte zo maakte Kool de 2-0 cool af. Scheidsrechter Van der Scheer uit Leeuwarden keurde de goal goed ondanks het feit dat de grensrechter uit Nieuw Buinen met zijn vlag omhoog bleef staan. Hij had gevlagd voor vermeend buitenspel. Van Eijk speelde de bal echter terug op Kool die daardoor echt niet buitenspel kon staan. Kool stond namelijk achter de bal. Ook de spelers van Nieuw Buinen waren het hier duidelijk niet mee eens. Een lange discussie met de scheids volgde. Van der Scheer bleef echter bij zijn beslissing. Hierna knakte er iets bij Nieuw Buinen. Zeer regelmatig werd de discussie weer aangegaan met de arbiter wat betreft de 2-0. Toen Van der Scheer een overtreding van MSC ook nog niet eens goed genoegd bestrafte in de ogen van de Nieuw Buiners, vlogen ze de scheids bijna aan. Een rode kaart was hiervan het gevolg. Met tien tegen elf was MSC oppermachtig. Nieuw Buinen kreeg nog maar weinig kansen, daarentegen kon MSC in alle rust de wedstrijd afmaken. Vijf minuten voor het einde van de reguliere tijd maakte Arnold Otten nog de 3-0 waarna het feest uitbarstte.
Na het laatste fluitsignaal van de scheids was er op het veld en in het clubhuis een grote party. Om kwart voor 6 vertrok de platte kar vanaf MSC. De kar met daarop de kampioenen van MSC maakt daarna een rondrit in Meppel. Om half 8 vindt er dan een officiële huldiging plaats op de Wheem in het centrum van Meppel.