“Dit voelt als een nederlaag”, aldus MSC trainer Leo Blom. “Ik vond ons beter. We hebben het alleen niet goed gedaan”. Zijn collega Eduard Lindeboom van Alcides had ook winstkansen gezien: “Als trainer baal ik als een stekker. Als we de derby een keer hadden kunnen winnen was het vanavond wel”. Beide trainers hadden op zich gelijk, maar de 1-1 was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Na een rommelige openingsfase met wat kleine mogelijkheden over en weer kreeg MSC in de 37e minuut de eerste grote kans. Het schot van Justin Benjamins ging echter via een Alcides verdediger net naast. In de 43e minuut brak Alcides verdediger Bendict Sparenberg op rechts door en zijn voorzet werd door Bjorn Zwikker op de paal geschoten. Roy Visscher schoot op slag van rust namens de thuisploeg net over.

Na de wat matte eerste helft voor zo’n 1750 touwschouwers werd het na de pauze wat levendiger. Alcides doelman Bas van Wegen moest al meteen in actie komen op een schot van Jos Fidom in de korte hoek. Invaller Rick-Jan de Groot bij Alcides mikte vanuit een moeilijke hoek na 58 minuten in het zijnet. In de 68e minuut zette Martijn Bosman van Alcides een aanval op die uiteindelijk bij Yannick Kaluzi belandde. Zijn schot werd gestopt door Marc Holterman, maar de MSC goalie was vervolgens kansloos op de rebound van Zwikker: 1-0. In de 76e minuut moest Alcides verder met tien man. Bart Takens hield Bjorn Bakker even vast en de scheidsrechter gaf direct rood. Een zware straf, want Bakker leek niet doorgebroken. Dat vond ook Alcides trainer Lindeboom: “Maar Bart Takens had wel wat slimmer met de situatie om moeten gaan”. De rode kaart was voor MSC aanleiding om met vijf man voorin te gaan drukken. Alcides doelman Bas van Wegen bleek een sta in de weg. Eerst stompte hij een vrije trap van Vincent Oosterkamp fraai over en de kopbal uit de aansluitende corner van Bakker was ook een prooi voor Van Wegen. Alcides kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Een indraaiende bal van Bosman zorgde voor gevaar achterin bij MSC en Oosterkamp haalde een vrije trap van Zwikker van de lijn. MSC was effectiever. In de 82e minuut probeerde Alex Zomer het met een omhaal die voor de voeten van Jos Fidom belandde. De MSC spits aarzelde niet: 1-1. Fidom soleerde kort daarna door de Alcides defensie, maar mikte dit keer net naast. Zomer had in de 88e minuut een mooi schot in huis, maar dat werd net zo mooi overgetikt door Van Wegen, die zo behoedde dat Alcides helemaal met lege handen kwam te staan.

MSC trainer Leo Blom was na de wedstrijd niet tevreden: “Ik vond ons voetballend beter, maar waar ik op gehamerd heb en waar we ook op getraind hebben was dat er ruimte bij hun ligt aan de zijkanten. Toch zochten onze buitenspelers steeds hun tegenstanders op in plaats van zich vijf meter te laten zakken. Toch voel je dat je beter bent, maar je weet dat niet in cijfers uit te drukken”. “De eerste helft was voor MSC en de tweede was voor ons. Ik vind dat we op basis daarvan twee punten hebben verloren”, aldus Alcides trainer Eduard Lindeboom. De rode kaart van Takens vond Lindeboom niet echt een breekpunt: “MSC heeft nog nooit gewonnen van een team in ondertal. We moesten wel achteruit. We kregen moeite om de bal vast te houden. Maar ik heb zelfs met Herre Huberts voor Marijn Bosman offensief gewisseld. We wilden winnen”.