MSC begon nog wel aardig aan het duel, maar moest al snel het initiatief aan Be Quick 1887 laten. De bezoekers gaven verrassend veel druk vooruit en waren voetballend simpelweg beter. Na een dik half uur spelen zette Kevin van der Kooi de Groningers verdiend op voorsprong, 0-1. MSC was in de persoon van Camiel Fidom tweemaal dichtbij de gelijkmaker. Voor rust met een kopbal en vlak na rust zag hij een goede inzet knap gestopt worden door doelman Gijs Koopmans. In de slotfase besliste Be Quick 1887 het duel met een treffer in de 82e minuut. Het was Cees Bekker die met de 0-2 de nieuwe koploper in veilige haven schoot. Een foutje van doelman Holterman betekende twee minuten voor tijd ook nog eens 0-3 en extra zout in de Meppeler wonden. De verklaring voor de nederlaag lag in het feit dat teveel spelers bij MSC hun niveau niet haalden en Be Quick 1887 over een uitstekend voetballende ploeg beschikt.

Volgende week zal MSC zich in de derby moeten herstellen om in de titelrace te blijven. Op Bevrijdingsdag komt Alcides op bezoek voor de volgende clash.