Nadat Benedict Sparenberg namens MSC net over schoot, kwam Alcides al na vier minuten op voorsprong. Yannick Kaluzi pikte een steekbal op en tekende de 1-0 aan. MSC begon daarna druk te zetten en kreeg ook grote kansen. Een schot van Marcel Linthorst werd door Sebastian Sparenberg van de lijn gehaald en Benedict Sparenberg schoot op de paal. Ook waren er een paar ware scrimmages voor het Alcides doel, waarbij de thuisploeg ontsnapte.

In de 38e minuut maakte Frank Kuurman van Alcides na een opstootje een trappende beweging en kreeg rood. Ondanks de man minder kreeg Alcides een grote kans. Saba Gwedelidze kwam oog in oog met Marc Holterman te staan, maar de MSC doelman was de sterkste. MSC bleef kansen missen. Bjorn Bakker stuitte twee keer op Alcides doelman Stijn Koch en Benedict Sparenberg kopte net over. Alcides was wel effectief en na een steekbal van achteruit kon Kaluzi er 2-0 van maken.

Direct na de pauze viel de 2-1. Koch bokste een bal door het midden weg, recht voor de voeten van Stefan Liezen die raak schoot. Na een kans voor Herre Huberts van Alcides was het weer MSC dat de mogelijkheden kreeg. Bij een indraaiende corner wist Benedict Sparenberg net niet te scoren en Jos Fidom kopte van dichtbij over. De 2-2 viel toch. Na een lange voorzet wist Carlos Lopes Macedo bij de tweede paal de 2-2 te maken. MSC ging op jacht naar de winnende, maar die viel ondanks kansen voor Bakker, Alex Zomer en een gevaarlijke vrije trap van Vincent Oosterkamp niet.

Voelt als nederlaag

“De ploeg die had moeten winnen heeft niet gewonnen”, aldus MSC trainer Leo Blom na afloop. “Het voelt als een nederlaag, maar we hebben wel goed gevoetbald en veerkracht getoond”. Blom vond dat Alcides flink de beuk er in had gegooid: “Ik heb zeker18 overtredingen van hun geteld voordat wij de eerste maakten. Ze hebben heel agressief gespeeld en daarmee een punt gepakt”.

Blij met punt

“We hebben laten zien dat we strijd kunnen leveren”, zei Alcides trainer Eduard Lindeboom. “Ze zeggen wel eens dat we snel een been terugtrekken, maar dat was vanavond zeker niet het geval.” Lindeboom erkende dat MSC de bovenliggende partij was vanavond: ”Na die snelle 1-0 moesten we achteruit. De rode kaart was het kantelpunt. Ze bleven maar pompen met die lange mannen. Het spelen met tien man kostte heel veel energie. Ik ben blij met het punt”.

Bron: www.tweenul.nl

Andor Heij