Bij winst waren de Meppelers SWZ Boso Sneek voorbijgestreefd. De Friese koploper verloor namelijk op eigen veld de Friese derby van laagvlieger FVC met liefst 4-0. MSC kwam vanmiddag al vroeg in de wedstrijd op een achterstand. Nadat de Meppelers bijna op voorsprong kwamen, kopte op de lat, werd in de tegenaanval de bal op de penaltystip gelegd, nadat er overtreding was gemaakt op Maray Vahlkamp. Het was Jelmar Goedhart die de thuisploeg op 1-0 bracht. Tien minuten later was het weer raak. Nu kon op aangeven van Joey de Haan Cem Köse de bal achter Marc Holterman tikken. De 2-0 achterstand betekende een forse streep door de Meppeler rekening. Toch lieten de wit-zwarten de koppen niet hangen. Toen Stephan Besuijen uit een corner de 2-1 achter doelman Mark van Ansem frommelde, was het geloof in een goed resultaat weer terug. MSC kreeg ook kansen op de gelijkmaker. De mooiste was voor Jos Fidom. Van dichtbij kreeg de aanvaller de bal echter niet over de lijn. De in de eerste helft opgelopen schade, zou na rust gerepareerd moeten worden. De wit-zwarten kwamen ook met de beste bedoelingen uit de kleedkamer, maar zagen de achterstand al snel weer oplopen tot twee treffers. Twee minuten na rust scoorde Cem Kóse namelijk met een prachtig schot. MSC probeerde daarna het tij te keren. Het kreeg daarvoor ook legio kansen. Toen RKHVV doelman Van Ansem vlak voor tijd een slippertje maakte en Jos Fidom 3-2 scoorde werd het nog spannend. De thuisploeg liet het echter niet meer tot 3-3 komen.