Wie is Cock van Dijk en wat is zijn methode? Cock van Dijk, Cursusleider Techniektraining en Techniektrainer, tot medio 2009 jeugdtrainer bij AZ in Alkmaar.Geboren en getogen in Rotterdam en sinds 1990 wonend in Barendrecht.  Sinds 2002 fulltime werkzaam als voetbaltrainer (en technisch coördinator en Hoofd Jeugdopleiding). Cock is een “echte” jeugdtrainer d.w.z. het beter maken van kinderen/spelers van alle leeftijden en niveaus, vindt hij leuker en interessanter dan het coachen van seniorenteams. Begonnen bij CVV Rotterdam als trainer van de B jeugd en via TOGB, BVV Barendrecht, Feyenoord, DHC en van 2004 tot 2008 bij de BVV Barendrecht werkzaam.
Bij de BVV Barendrecht heeft hij (naast zijn werk als Hoofd Jeugdopleiding) de D1/D2 selectiegroep getraind en de D1 bij de wedstrijden begeleid.Sinds oktober 2008 Techniektrainer bij AZ in Alkmaar.Daarnaast geeft Cock cursussen Techniektraining voor trainers. 
Tijdens de cursussen gaat het om het aanleren, beheersen en toepassen van technieken.
*Aanleren en verbeteren balgevoel, lichaamscoördinatie, flexibiliteit
*Een goede techniek geeft spelers meer tijd om “tactische“ keuzes te maken
*Als “ik“ domineer in het duel 1 tegen 1 creëer ik iets voor het team
*Zelfvertrouwen spelers
*Traptechniek en aan- en meenemen is ook techniek!
*Van algemene basis techniek naar functionele (ook per positie) techniek
Samen met videoproducent Gertjan Withagen is een DVD gemaakt. Ruim 2 uur beeldmateriaal waarmee (jeugd)trainers elke training “techniektraining” kunnen laten zijn.
Op 4 zondagen in november krijgen alle jeugdtrainers van MSC- Antaris de mogelijkheid diverse methoden zich “eigen” te maken onder leiding van Cock van Dijk.
 
 
Foto’s Ron Wielhouwer