De thuisploeg begon scherp aan het duel en was op alle fronten beter. Het zette veel druk op MSC dat er niet aan te pas kwam. In de 17e minuut kopte Penterman HSC’21 verdiend op voorsprong na een fraaie aanval over rechts. Tien minuten later knikte Holtkamp vanuit een corner de 2-0 achter doelman Holterman. Diezelfde Holtkamp besliste in de 33e minuut het duel door wederom met zijn hoofd de MSC-defensie kansloos te laten. Na de pauze was het iets beter aan de zijde van de Meppelers en werd het zowaar 3-1. Jos Fidom was alert in het zestienmetergebied en scoorde beheerst. Echt aanspraak op resultaat kon MSC niet maken, want kansen op de 3-2 kreeg het niet. Toen Benedict Sparrenberg in de 76e minuut een penalty veroorzaakte die benut werd door Hoekstra ging het duel op slot. Henk Kleene kreeg in de 80e minuut zijn tweede gele kaart en moest vroegtijdig het veld verlaten.