MSC-trainer Leo Blom was na afloop van het duel tegen RKHVV realistisch: ‘We hebben vandaag verdiend verloren. Na rust zijn wij op alle fronten afgetroefd en hebben we niets kunnen afdwingen. RKHVV won niet alleen de eerste ballen, maar ook de tweede ballen. Wij hebben een lesje gehad in waar wij zelf goed in zijn. Zij leverden meer strijd.’

Dat het verschil tussen de ploegen na negentig minuten zo groot zou zijn, kon niemand na 45 minuten bevroeden. MSC kwam in het eerste bedrijf weliswaar moeilijk tot het eigen spel, maar nam tien minuten voor rust via Marcel Linthorst wel een voorsprong. Op dat moment waren Björn Bakker, Alex Zomer en Camiel Fidom al dicht bij de 0-1 geweest, maar zij faalden. Aan de andere kant was ook RKHVV al tweemaal dicht bij de openingstreffer gewees. Direct nadat Linthorst een corner van Bakker vanaf de rand van het strafschopgebied achter doelman Jop Hemink had geschoten, miste RKHVV via de vliegensvlugge Wessel van der Horst de kans op de gelijkmaker. De paal zorgde ervoor dat MSC met een voorsprong de rust in kon. Die voorsprong had zelfs groter moeten zijn, want een minuut voor de pauze kreeg Jos Fidom een uitgelezen kans op 0-2. Een vrije trap van Vincent Oosterkamp belandde voor diens voeten, maar hij schoot veel te wild over het doel van Hemink.
Om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen, pakte RKHVV de zaken na rust energieker aan. De thuisploeg won bijna alle duels en maakte het MSC met vele positiewisselingen ontzettend lastig. Nadat Jaap Davids na een corner een kopbal door een eigen ploeggenoot van de MSC-doellijn gehaald zag worden, was het Kees Adema die tien minuten na rust alert reageerde en van de rand van het strafschopgebied Marc Holterman kansloos liet: 1-1. Niet veel later werd het zelfs 2-1. Een diepe bal van doelman Hemink verschafte Van der Horst, na een misverstand tussen Alex Zomer en Erwin Scholte ter Horst, vrije doorgang richting Holterman. De aanvaller schoof de bal langs de MSC-doelman en bezorgde zijn ploeg zo een voorsprong.

Met de komst van Carlos Lopes Macedo en Stefan Liezen voor Jos Fidom en Björn Bakker, probeerde Blom het tij nog te keren. Het was echter te laat. RKHVV rook bloed en pakte MSC bij de keel. Het overwicht van de thuisploeg resulteerde twintig minuten voor tijd in de prachtige 3-1, toen Adema een voorzet van Van der Horst ineens achter Holterman volleerde. MSC probeerde het nog wel, maar was niet meer bij machte om een nederlaag te voorkomen. Het mocht keeper Holterman bedanken dat het niet tegen een forsere nederlaag aanliep.
‘Dit zijn we niet meer gewend’, zo doelde Blom op het feit dat MSC een wedstrijd verliezend had afgesloten. ‘Je weet dat dit een keer gaat gebeuren. Maar er is geen man overboord. Thuis tegen Longa’30 moeten we er komende zondag weer staan. Dan moeten we deze nederlaag van ons af spelen en laten zien dat de titelstrijd nog niet is beslist.’