MSC was in de eerste helft veel beter dan de thuisploeg, maar verzuimde enkele grote kansen tot doelpunt te promoveren. Zo kon het gebeuren dat beide ploegen de kleedkamers ingingen met een 0-0 ruststand.

In de zestigste minuut scoorde Stephan Besuijen dan eindelijk de 0-1 door uit een corner de bal achter de doelman te frommelen. Doordat de Meppelers de overige kansen bleven missen liet het de Leeuwarder rode lantaarndrager in de wedstrijd. FVC-aanvoerder Geert Faber moest met rood van het veld, maar desondanks kreeg de thuisploeg nog wel een grote kans op de 1-1. Gelukkig voor MSC wist doelman Marc Holterman een tegentreffer te voorkomen. In de absolute slotfase maakte Jos Fidom aan alle Meppeler onzekerheid een einde: 0-2.