MSC speelde een matige eerste helft waarin het een te laag tempo hanteerde. Het kon de ploeg uit Leeuwarden dan ook niet echt de wil opleggen en wist weinig kansen te creëren. Toch ging de thuisploeg met een voorsprong rusten want Bjorn Bakker opende in de 40e minuut de score na een fraaie combinatie met Carlos Lopes Macedo, 1-0.

Na de pauze begon MSC iets beter, maar de zoektocht naar de 2-0 bleef moeizaam. Invaller Stefan Bollen moest eraan te pas komen om de zwart-witten op het juiste spoor te zetten. Koud in het veld maakte hij de tweede Meppeler treffer (2-0) en toen hij even later een corner fraai indraaide (3-0) leek het duel beslist. FVC kwam terug in het duel door een treffer van Jordy van Loon (3-1) waarna Ralph Wietses er in de slotfase zelfs 3-2 van maakte. De Friezen gooiden alles op alles en waren nog heel dichtbij de gelijkmaker. MSC kwam met de schrik vrij en boekte een nipte overwinning.