De thuisploeg die vorig weekeinde niet in actie kwam omdat er bij Juliana’31 in Gendt niet gespeeld kon worden in verband met de noodopvang van vluchtelingen in de sporthal op het sportpark in Gelderland, liet vanaf het begin zien dat het de drie punten perse in eigen huis wilde houden. MSC werd onder druk gezet en Hollandia draaide de duimschroeven vanaf minuut 1 aan. De Meppelers die opnieuw met Carlos Lopes Macedo als rechter vleugelverdediger startten, hadden het daar moeilijk mee. De snelle behendige spelers van de ploeg uit Hoorn bezorgden de MSC-defensie een lastige middag. Het was doelman Marc Holterman die na tien minuten zijn ploeg op de been hield, toen spits Stefan Dol alleen voor het opdook. De keeper toonde zich de meerdere in het één tegen één duel. Niet veel later was het Björn Bakker die handelend moest optreden. De manier waarop hij de snelle Bilal El-Abdouni van de bal zette, leverde hem geel op van scheidsrechter Van den Hoed. Op het moment dat MSC wat beter in de wedstrijd kwam, sloeg Hollandia toe. Stefan Dol was na 19 minuten wel trefzeker: 1-0. De thuisploeg putte moed uit de voorsprong en nam opnieuw het initiatief. MSC wankelde, maar wist stand te houden Het had daar wel veel overtredingen voor nodig. Alex Zomer ging op de bon en tot overmaat van ramp kreeg Lars Dunnik een directe rode kaart nadat hij hard aan de noodrem trok toen El-Abdouni leek door te breken.

Met tien man tegen het sterkere Hollandia, leek het voor MSC een kansloze missie te worden. De thuisploeg verzuimde echter de voorsprong te vergroten. Kansen kreeg het daarvoor voldoende, maar of Holterman lag in de weg of de aanvallers van Hollandia sprongen er veel te eenvoudig mee om. MSC bleef dus geloof houden in een resultaat en die hoop bleek gerechtvaardigd. Tien minuten voor tijd was het Justin Benjamins die zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Vanaf de rand van het strafschopgebied vuurde hij ineens af. Door een woud van benen verdween de bal achter de kansloze Hollandia-doelman Nick van Santen. In de resterende minuten probeerde Hollandia nog wel de winst te forceren, maar MSC gaf geen krimp meer. Het koesterde het zwaarbevochten en in de ogen van de thuisploeg onverdiende punt.

Opstelling MSC: Holterman, Dunnik, Lopes Macedo, Oosterkamp, Zomer, Huiskes, Schonewille, Bakker, Jos Fidom (Colenbrander), Benjamins, Camiel Fidom.

Bijzonderheden: Geel voor Nick de Wit (Hollandia) en Bakker, Zomer, Schonewille, Huiskes, Camiel Fidom (allen MSC). Rood voor Lars Dunnik (MSC).

Toeschouwers: 150.