Quick’20 liet in de eerste vijftien minuten van de wedstrijd zien niet naar Meppel gekomen te zijn voor een puntje. De ploeg uit Oldenzaal speelde fris van de lever en kreeg in de openingsfase ook een aantal kleine mogelijkheden. Nadat MSC wat beter in het duel kwam, kregen ook de Meppelers kansen. Robert Schonewille vond met een vrije bal Jos Fidom, die knap draaide maar zijn schot gepakt zag worden door doelman Gijs Krukkert. De volgende kans was wél raak. Justin Benjamins werd aangespeeld en deze hakte de bal op artistieke wijze naar Kaj van Duuren, die op zijn beurt Jos Fidom aanspeelde. Fidom zocht bekeken de vrije hoek en scoorde 1-0. MSC bleef ook na deze treffer de bovenliggende team. Het combineerde makkelijker en had meer dreiging, maar bleek af en toe niet doortastend genoeg bij aanvallen van de Oldenzalers. Toch bleef dit zonder gevolgen. Sterker nog: de Meppelers hadden de score moeten uitbreiden via Björn Bakker en Kaj van Duuren, die voor rust nog twee grote kansen kreeg. Eerst kopte hij volledig vrijstaand naast na een heerlijke voorzet van Bakker, en even later kon Van Duuren een gevoelvolle steekpass van Schonewille niet tot doelpunt promoveren. Op slag van rust had Schonewille een hard schot in petto, maar Krukkert keerde deze en ook de rebound van Benjamins was een prooi voor de doelman.

Na de pauze toonde Quick’20 zich van zijn goede kant. Het zette druk op de Meppeler defensie en liet al combinerend leuke aanvallen zien. MSC, met de sterke Vincent Oosterkamp en Alex Zomer in het centrum, gaf echter geen krimp. Het kwam door de inspanningen van Quick’20 echter ook zelf niet meer aan aanvallen toe. Nadat Fidom, getooid met tulband na een hoofdwond, aangaf wat last te hebben van hoofdpijn, werd deze vervangen door Stefan Bollen en daardoor viel het aanspeelpunt voorin weg. Na zeventig minuten haalde heel MSC opgelucht adem, toen Van Duuren een ingeschoten rebound van de doellijn werkte. Het bleek de opmaat naar een spannende slotfase. Bollen kon, na een goede pass van Schonewille, die andere invaller Erwin Scholte ter Horst net niet bereiken, waarna Quick’20 aan de andere kant over de kruising schoot. In blessuretijd leken de MSC-invallers alsnog de wedstrijd in het slot te gooien. Nu waren de rollen omgekeerd, want Scholte ter Horst was de aangever op Bollen. Laatstgenoemde nam de bal echter niet goed aan en kon al struikelend niet uithalen.