MSC heeft de Meppeler derby tegen de zaterdagtak van Alcides zeer overtuigend gewonnen. Op het hoofdveld van de geel-zwarten lieten de wit-zwarten geen spaan heel van de thuisploeg: 0-5. Daarmee revancheerde de ploeg van trainer Guido Wind zich voor de 1-2 nederlaag die het op 19 november 2022 had geleden op eigen terrein, even verderop op sportpark Ezinge. “Een mooi cadeau”, vond MSC-keeper Marc Holterman deze winst op de dag dat hij zijn 34ste verjaardag vierde en vermoedelijk zijn laatste stadsderby speelde. „Dit was een prima revanche voor die zure nederlaag, eind vorig jaar bij ons. Nu is het tijd om deze zege, de periodetitel van vorige week die we zonder te spelen pakten én mijn verjaardag te vieren.”
Een andere routinier, de 41-jarige Dennis Blokzijl, baalde aan de andere kant als een stekker. Alcideaan Blokzijl stond aan de basis van de 0-1, waarbij hij met het bovenbeen de bal terugspeelde op keeper Pim Lammerink. Scheidsrechter Weuring uit Westenholte, die verder een prima partij floot, dacht dat de verdediger van Alcides de bal met het scheenbeen terugketste. Gevolg was een indirecte vrije trap, die tot de 0-1 leidde: een laag schot van MSC’er Bjorn Lefferts. „Een breekpunt”, vond Blokzijl na afloop.
Wat volgde was vooral eenrichtingsverkeer. Nog voor rust tekende Jesse Bakker 0-2 aan. Direct na rust lag de 0-3 voor MSC al in het net, door een verkeerde terugspeelbal van Ramon van der Haar en vervolgens door goed opletten van MSC’er Yves Spruyt.
Doelman Holterman moest nog één keer handelend optreden bij een schot van invaller Dyon van der Berg van de thuisploeg. Aan de andere kant tekenden Dave Everts en Tim Veenema, met respectievelijk 0-4 en 0-5, voor de ruime en overduidelijke zege. In de ‘derde helft’ was het dan ook ‘tout’ MSC, dat zich de zege goed liet smaken in het clubhuis van Alcides.

Foto’s: Leo de Harder