MSC heeft zaterdag goede zaken gedaan in de derby tegen Alcides. De wit-zwarten wonnen redelijk eenvoudig met 1-3 van Alcides en blijven daardoor op titelkoers.
Een snelle treffer van Yves Spruijt na 45 seconden zette MSC op het juiste spoor en in het laatste kwartier voor rust werd het duel beslist met twee goals, 0-3. Na de pauze bleef MSC eenvoudig overeind en moest het pas in de slotfase een tegentreffer incasseren, 1-3.

MSC opende scherp en zag Yves Spruijt na 45 seconden de score openen. Hij schoot een afgeslagen corner ineens binnen en zette de bezoekers op 0-1. MSC was voor rust de betere ploeg zonder veel kansen te krijgen. Toch wist het na een half uur de score te verdubbelen via Jesse Bakker, 0-2. Toen Jort Veelo op slag van rust de 0-3 aantekende voor de koploper was het duel beslist.

Na de pauze gunde MSC Alcides de bal, maar echt gevaarlijk worden kon de thuisploeg lange tijd niet. Pas toen Rutger Flik in de 83e minuut de 1-3 maakte kwam er wat vuur in bij Alcides in de verder tamme, vriendelijke derby. Tot een aansluitingstreffer kwam de thuisploeg niet meer waardoor echte spanning uitbleef en MSC de zege relatief eenvoudig over de streep trok.

Foto’s: Leo de Harder