De voorronde werd overschaduwd door het terugtrekken van Bruchterveld, dat wegens een sterfgeval niet kon aantreden. De organisatie probeerde op het laatste moment nog een vervanger te regelen, maar dat lukte niet, zodat in Hoogeveen maar vier ploegen in het strijdperk traden. In de sporthal aan de Zwembadweg in Hoogeveen werd echter wel een historische uitslag neergezet door nieuwkomer hoofdklasser MSC uit Meppel, dat Amboina met maar liefst 19-1 versloeg. In de 35-jarige geschiedenis van het Protos Weering Zaalvoetbal Toernooi is zo’n hoge score niet eerder voorgekomen. Er werd ook in andere hallen veel gescoord, want maar liefst elf wedstrijden kenden een uitslag met dubbele cijfers. Uitschieters waren naast MSC-Amboina 19-1, Stadskanaal-Ter Apel 13-0, Nieuw Buinen-Ter Apel 13-1, Erica-Twedo zat 13-1 en De Weide-Twedo 12-1. Nieuw Buinen scoorde de meeste doelpunten, namelijk 32 met Erica 29, MSC 28 en Hoogeveen met 26 treffers als goede achtervolgers. Alle ploegen kwamen een of meer keer tot scoren. HZVV was de enige, die maar een doelpunt tegen kreeg. De andere clubs moesten allemaal meer tegentreffers incasseren.

Tien keer

De voorronde bezat enkele verrassingen, want ZZVV, Voorwaarts Westerhaar, EMMS en Ter Apel zon werden poulewinnaar en dat is nog niet vaak gebeurd. Ook het feit dat Vitesse ´63, Germanicus zat, TEVV, Pesse zat, Elim, SVBC en Zwartemeerse Boys, als beste derde doorgaan naar de kwartfinale mag best verrassend genoemd worden. Topscorer werd Marco Hartman van HZVV met 16 doelpunten. Drenth van Nieuw Buinen en Jos Fidom van MSC kwamen tot twaalf treffers. Rotman van Stadskanaal en Kosse van EMMS scoorden elk tien keer. Er werden vier rode kaarten uitgedeeld aan spelers van Stadskanaal, Dalen en DSC ´65 en die spelers mogen dit toernooi niet meer in actie komen.

De nummers een en twee en de tien beste nummers drie plaatsten zich voor de kwartfinale, die dinsdag 27 december gespeeld gaat worden in tien hallen. Er wordt gespeeld in Angelslo Emmen, Dedemsvaart, Dalen, Hoogeveen, Zwartemeer, Nieuw-Weerdinge, Hardenberg, Ommen, Westerbork en Esdal Emmen. De wedstrijden in de kwartfinale beginnen om 18.00 uur. De indeling van de kwartfinale is als volgt

Angelslo Emmen- HZVV, Klazienaveen, Germanicus zon, TEVV, SVV ´04

Dedemsvaart- EMMS, Fit Boys, Hardenberg ´85, ZZVV, Dwingeloo

Hoogeveen – MSC, Gramsbergen, HODO, VKW, Elim

Dalen – De Weide, Dalen, Noordscheschut, Lutten, ZBC

Zwartemeer – Drenthina, CSVC, Stadskanaal, Ter Apel zon, SVBC

De Beek Hardenberg – HHC, Drienerlo, Raptim, DOS ´37, Pesse zat

Esdal Emmen – Emmen, Valthermond, SVBO zon, Erica, Zwartemeerse Boys

Nieuw Weerdinge – Titan, CEC, Zwartemeer, Nieuw Buinen, Germanicus zat

Ommen – OZC, Voorwaarts Westerhaar, Kloosterhaar, Dedemsvaart, Vitesse ´63

Westerbork – Achilles 1894, Hoogeveen, Hollandscheveld, Zuidwolde, Borger zat

Finale

De nummers een en twee gaan over naar de halve finale en de vijf beste nummers drie. De halve finale vindt vrijdag 30 december vanaf 18.00 uur plaats in vijf hallen, namelijk: Dedemsvaart, Angelslo Emmen, Hoogeveen, Dalen en Zwartemeer. De nummers een plaatsen zich voor de finale van zaterdag 7 januari. De nummers twee krijgen tijdens de tussenronde op woensdag 4 januari in sporthal Angelslo de kans zich alsnog te plaatsen voor de finale. De nummer een plaatst zich als zesde en laatste voor de finale in sporthal Angelslo.