In navolging van vorig weekend, toen MSC-Amslod een 0-2 voorsprong weggaf en met 7-2 verloor bij RKHVV, was het deze zondag wederom billenknijpen voor de ploeg van trainer Berry Zandink. Na een 3-0 ruststand kwam Fortuna Wormerveer razendsnel terug tot 3-2 en was het spitsuur voor MSC-keeper Raimon Benjamins.

Het derde doelpunt van de Noord-Hollanders viel echter niet, in de slotminuut werd het zelfs 4-2 en zo had de Meppeler hoofdklasser toch de zege in de zak. MSC-Amslod kende trouwens ook een pikstart, want binnen een minuut liftte Justin Benjamins al de 1-0 binnen, en negentig tellen later mikte hij een strafschop raak: 2-0. Fortuna Wormerveer was de makkelijker voetballende ploeg, maar beide teams creeërden nog slechts één kans voor rust.

Na de pauze volgde dus de eerdergenoemde revival van de gasten. MSC-Amslod had het zwaar, zag keeper Benjamins een aantal malen goed redden en de gelijkmaker werd, terecht, afgekeurd wegens buitenspel zodat het geen 3-3 werd. Op de counter dook de thuisploeg driemaal vrij op voor Fortuna-goalie Maarten List, maar evenzovele malen werd gemist. In de laatste minuut werd een schot van invaller Milan van der Weide aangeraakt en verdween deze zomaar tegen het net: 4-2. Een overwinning op basis van inzet, maar er valt nog wel het een en ander te schaven voor Zandink.

Foto’s: Leo de Harder ©