MSC startte als altijd overdonderend en gaf de bezoekers geen kans in de wedstrijd te komen. Het was Marcel Linthorst die al in de 9e minuut de score opende, 1-0. De thuisploeg kreeg in die fase kans op kans en ging nadrukkelijk op zoek naar de volgende treffer. Deze zou gemaakt worden door Erwin Scholte ter Horst in de 25e minuut, 2-0. Kaj van Duuren en Camiel Fidom tilden in rap tempo de stand naar 4-0 en beslisten zodoende het duel al vroegtijdig. Op slag van rust kon FVC wat terug doen via een vrije bal van Rene Hoen, 4-1.

Na de pauze was er een half uur lang weinig te genieten op het gure sportpark Ezinge. Pas in de 71e minuut wist Vincent Oosterkamp de ban te breken met de 5-1. Invaller Jos Fidom bekroonde zijn invalbeurt met de 6-1 waarna Jesper Bol Raap de eindstand vlak voor tijd op 6-2 bepaalde. Komende zaterdag speelt MSC de kwartfinale voor de districtsbeker thuis tegen Drachtster Boys.