MSC kwam al vroeg in de wedstrijd met een man meer te staan toen Wouter Weusthof binnen het kwartier de rode kaart kreeg voorgehouden na een spijkerharde charge op Alex Zomer. Maar dat voetballen met elf tegen tien niet altijd een voordeel hoeft te zijn, werd al snel duidelijk. Quick beschikt namelijk over een goede ploeg en liet zien ook met tien man MSC aan te kunnen.  De wit-zwarten kregen voor rust een aantal grote kansen, maar scoorden niet. Direct na rust werd er wel gescoord, maar het waren de tien uit Oldenzaal die daar verantwoordelijk voor waren.
MSC bleek kort na de pauze niet wakker te zijn geschud door de aanvoerder van Quick, want juist hij mocht – na weer een vlotte combinatie – voor de 0-1 zorgen. MSC rechtte de rug en kwam vier minuten later langszij. Gelegenheidsback Carlo Lopes Macedo bezorgde de bal bij Björn Bakker, die op zijn beurt Jos Fidom bediende: 1-1.
Even leek de thuisploeg los, maar even snel als de Meppeler storm was opgestoken ging hij ook weer liggen. Jeroen Visscher rondde in de 57e minuut een mooie aanval aan de andere kant namelijk bekwaam af (1-2) en weer zag de verdediging van MSC er niet helemaal goed uit.
Na de 1-2 gebeurde er een hele tijd niets, totdat invaller Yorrith Joosten een rode kaart opliep en het weer tien tegen tien was in de laatste zeven minuten. Dit was juist de periode waarin het nog even spookte voor het doel van Quick. Verder dan een kopbal van Jos Fidom op de lat kwam de thuisploeg echter niet.