De 46e editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi staat voor de deur. Liefst honderd ploegen beginnen dinsdag 27 december die hen via verschillende sporthallen in Zuidwest-Drenthe moet leiden naar de Emmer sporthal Angelslo waar op 7 januari de grote finaledag wordt gehouden.

De liefhebbers van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland, hebben al enkele jaren verlangend uitgekeken naar de eerstvolgende editie van het populaire zaalvoetbaltoernooi. De 44 ste en de 45 ste editie konden wegens corona geen doorgang vinden.

De spanning is nu wederom te snijden en zal Hoogeveen opnieuw de beker met de grote oren omhoog mogen houden of zegeviert een andere winnaar? De start vindt zoals gewoonlijk weer plaats in twintig hallen tegelijk en één van de honderd deelnemende teams zal op zaterdag 7 januari 2023 als winnaar eeuwige roem mogen ontvangen. MSC wist het toernooi in het seizoen 2014-2015 en 2018-2019 op haar naam te schrijven.

MSC begint het toernooi in de sporthal in Hollandscheveld. Daar zijn HODO, Hollandscheveld, SCN en KSC de eerste tegenstanders. MSC speelt om 18.00 uur de eerste wedstrijd tegen SCN uit Nieuwlande.