Ondanks de goede bedoelingen vooraf was het grotendeels een te slap optreden van MSC in Enschede. De Meppelers schiepen zichzelf nog de beste kansen in het eerste kwartier, maar de spitsen Jos Fidom en Stefan Bollen haalden er niet het gewenste succes uit.
In de 18e minuut leverde een corner uiteindelijk de 1-0 op voor de thuisclub. Jasper Agelink was de doelpuntenmaker. In de 36e minuut viel de 2-0. Een voorzet viel enigszins fortuinlijk voor de voeten van Erik Wassens, die de bal makkelijk voor het intikken had.
In de tweede helft hoopte het MSC-trainersduo Leo Blom en Jan Derk Brandsma alsnog het tij te keren, maar alle hoop daarop werd in feite in de 52e minuut de grond ingeboord. Scheidsrechter Hans Wossink uit Haaksbergen kende Rigtersbleek een penalty toe nadat MSC’er Stephan Besuijen de bal in een duel tegen z’n arm had gekregen. Robert ten Wolde scoorde 3-0 vanaf de stip en bij de Meppelers zonk de moed terstond in de schoenen.
In de 75e minuut tekende Tom Slotman met zijn goal voor de 4-0 eindstand. MSC-keeper Marc Holterman voorkwam met enkele goede reddingen een nog grotere nederlaag.
Volgende week moet MSC op bezoek bij FVC dat vanmiddag bij Alcides verloor met 4-0. Het uur U is aangebroken….