De afgelopen jaren hebben we onze jeugdkeepers steeds ondergebracht bij de Keepers School Noord, kortweg KSN genoemd. De trainers van deze school, onder supervisie van Jacco de Laat, hebben hun uiterste best gedaan om uit onze jeugdkeepers te halen wat erin zat, waarvoor onze dank.

Keepen is een vak apart. Daarom denken wij met een eigen keepersopleiding meer aandacht te kunnen geven aan het individu. Het is belangrijk dat er een goede communicatie is tussen de keeperstrainer en de trainers / leiders van de teams waarin ze spelen. Wij willen dat de keeperstrainer dicht op zijn pupillen staat om de voortgang van zijn keepers te analyseren en te bespreken met de desbetreffende trainers. Het gaat tenslotte over zijn of haar ontwikkeling. Met een duidelijke visie willen we er uiteindelijk ook voor zorgen dat enkele van onze keepers een dusdanige ontwikkeling doormaken dat ze het doel van ZO1 mogen verdedigen. Maar plezier staat voorop, dat is het allerbelangrijkste!

Met uitzondering van de F-pupillen, zullen alle keepers van alle leeftijdsgroepen, zowel pupillen als junioren, specifiek getraind worden. T.a.v. de F-pupillen zijn we van mening dat we ze nog moeten laten rouleren om deze jonge pupillen te laten ontdekken wat ze leuker en interessanter vinden, voetballen of keepen.

We zijn een nieuwe weg ingeslagen en we realiseren ons terdege dat we zo nu en dan tegen onvoorziene problemen op zullen lopen. Onze trainers zullen ongetwijfeld ook een ontwikkeling doormaken waardoor ze onze keepers steeds beter kunnen bedienen en continuïteit voor de toekomst gewaarborgd is.

Marc Holterman, Dennis Hendrikse, Bram Tijink en Arno Zwijnenberg zullen de trainingen gaan verzorgen. Zij zullen allen een KC3 cursus volgen zodat alle keeperstrainers binnen MSC, gecertificeerde trainers zijn. Alberto Schipper, keeperstrainer bij de senioren – ZO1 en ZA1 – is verantwoordelijk voor de operationele zaken aangaande de opleiding. De komende maanden zal er meer duidelijkheid komen over de invulling van de trainingen. Wij wensen Alberto Schipper en de keeperstrainers veel succes!

Keepersfront1_bewerkt-1