Het idee ontstond om meerdere teams samen te laten trainen in de vorm van een circuittraining met meerdere trainers. Uiteindelijk heeft dat geleid tot de oprichting van een eigen Voetbal Academie. MSC is daarmee niet uniek in Meppel. De overige verenigingen hebben al een eigen voetbalschool en hebben daar goede ervaringen mee.

Voetbalaca

MSC heeft de Voetbal Academie wel anders ingericht. De MSC Voetbal Academie vindt het belangrijk dat de jeugdspelers beter worden als individu. Tijdens de activiteiten van de MSC Voetbal Academie zal daar dan ook de nadruk op liggen. Dit betekent ook dat er onderscheid wordt gemaakt. Jeugdspelers die nu in een prestatieteam zitten beschikken veelal over technische vaardigheden. Om de voetbal vaardigheden naar een hoger plan te tillen, is het belangrijk dat deze categorie de handelingssnelheid verder gaat ontwikkelen evenals de looptechniek.

Voor jeugdvoetballers die nu niet uitkomen in een prestatieteam zullen de trainingen meer gericht zijn op het aanleren van technische vaardigheden en handelingssnelheid. Daarmee hopen we deze spelers ook naar een hoger niveau te tillen.
Vanzelfsprekend staan bij alle activiteiten van de MSC Voetbal Academie het plezier in het voetballen centraal. Meedoen aan de MSC Voetbal Academie is dus vooral heel erg leuk.

De trainingen van de MSC Voetbal Academie vinden plaats op de vrijdagen vanaf 17.00 uur en de trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers onder leiding van de TC-Jeugd. Daarnaast zijn er gasttrainers en ook spelers van het 1e elftal van MSC. Voor de looptraining hebben we een speciale looptechniektrainer.

De MSC Voetbal Academie heeft ervoor gekozen om de activiteiten te organiseren per half seizoen. Dus in het najaar 8-10 trainingen en in het voorjaar nogmaals 8-10 trainingen. Deelname aan de MSC Voetbal Academie geldt per half seizoen.

Helaas moeten de activiteiten van de MSC Voetbal Academie wel bekostigd worden. Er worden kosten gemaakt voor materialen, trainers, gasttrainers, etc. Dat betekent dat we een vergoeding vragen van € 20,00 per deelnemer per half seizoen. Daarvoor krijg je dus 8-10 trainingen in een half seizoen en ook nog eens een uniek Voetbalshirt van de MSC Voetbal Academie.

De eerste training van de MSC Voetbal Academie zal plaats vinden op 13 september 2013. Wil je deelnemen aan de MSC Voetbal Academie, geef je dan op via het aanmeldingsformulier. Dit formulier moet volledig ingevuld worden. Ook niet MSC-leden kunnen meedoen aan de MSC Voetbal Academie. Er geldt wel een maximaal aantal deelnemers.

Voor nadere informatie kan je terecht bij de TC-Jeugd.

Meld je nu snel aan bij de MSC Voetbalacademie via: voetbalacademie@mscmeppel.nl