De opleiding Pupillentrainer geeft kennis en inzicht om jeugdige voetballers in de leeftijd van 5 tot 13 jaar te trainen en coachen. In de praktijk leert de cursist hoe kinderen kunnen leren voetballen, hoe je dat aan hen over moet brengen en in training en in coaching vorm kan geven. De volgende onderwerpen komen hierbij aan de orde:

 

·         het trainen van jeugdspelers in de verschillende leeftijdsgroepen

·         kenmerken van de verschillende leeftijdsgroepen

·         jongens- en meisjesvoetbal

·         leiding geven aan jeugdspelers

 

De volgende MSC trainers volgen deze opleiding: Michiel Gelmers, Willem Dannenberg, Eddy Kok, John Kok, Marinus Otter, Jacob Ruiter, Pascal Mulder, Arjan Bosschaart, Cody Zomerdijk, Arjan Zomerdijk en Reinder Stam.

 

De trainers die deze opleiding volgen, hebben aangegeven dat ze de komende seizoenen bij MSC hun opgedane kennis en ervaring willen gaan in zetten. Daarnaast biedt deze opleiding de trainers de mogelijk om in te stromen voor de opleiding Trainer-Coach 3 (TC3).

 

Deze opleiding past perfect binnen de doelen die de Jeugdcommissie zich heeft gesteld om meer gediplomeerde trainers te hebben. Enerzijds verhoogt dit de kwaliteit van de aangeboden training en anderzijds bindt dit ook trainers voor langere periode aan de club. De Jeugdcommissie is dan ook trots op het grote aantal trainers dat zich op deze wijze wil inzetten voor onze jeugd.