Het niveauverschil was woensdag niet eens zo groot, maar dat Achilles 1894 na negentig minuten slechts zes tegentreffers had geïncasseerd mocht een wonder heten. Na een openingsfase waarin beide ploegen zoekende waren, was het MSC dat als eerste het juiste ritme vond. De Meppelers kregen ook de eerste goede kansen, maar Justin Benjamins had het vizier niet op scherp. Gelukkig voor de wit-zwarten had Camiel Fidom dat wel.

Oude niveau

De aanvaller die door een schouderblessure nagenoeg het hele voorbije seizoen aan de kant bleef, lijkt weer helemaal terug op zijn oude niveau. Tegen ONS scoorde hij al tweemaal, na twintig minuten legde hij woensdag op aangeven van Stephan Besuijen de eerste van de avond binnen. Het zou een opmaat zijn voor meer kansen voor de goed spelende Meppelers.

Carlos Lopes Macedo, Benjamins, Björn Bakker en Camiel Fidom benutten de kansen niet. Pas vlak voor rust was het Achilles 1894 dat aanvallend iets terug kon doen. Nadat eerst MSC-doelman Christian Weijs Thom Careman van scoren afhield, was hij op slag van rust kansloos op een kopbal van Stef Beute. Een vrije trap van de rechterflank belandde op het hoofd bij de laatste man die zijn directe bewaker Camiel Fidom te slim af was. De gelijkmaker betekende gelijk het einde van de eerste helft.

Wissel

In de rust bleef bij MSC de sterk spelende Björn Bakker in de kleedkamer. Het betekende de tweede wissel aan Meppeler-zijde, omdat halverwege de eerste helft Vincent Oosterkamp al licht geblesseerd het veld had verlaten. Met Jos Fidom en Joël Huiskes binnen de lijnen, kreeg MSC aanvallend nog meer impulsen. Het was ook invaller Fidom die na een prima onderschepping broer Camiel zijn tweede van de avond liet aantekenen. In de fase daarna werd duidelijk dat MSC vooral verdedigend nog stappen moet maken.

Achilles profiteerde optimaal van twee zwakke momenten ien draaide de achterstand binnen twee minuten om in een 3-2 voorsprong. Maar dat MSC aanvallend bijzondere kwaliteiten heeft, werd daarna weer duidelijk. Camiel Fidom scoorde zijn derde, Jos Fidom maakte er 4-3 van, Joël Huiskes 5-3 en Jos Fidom bepaalde de eindstand op 6-3.

Dynamiek

MSC-trainer Bas Bijen constateerde na afloop tevreden dat de dynamiek in de groep op gang komt. ‘Wij legden bij vlagen goede aanvallen op de mat en scoorden mooie doelpunten. Maar we zijn er nog niet. We wisselden hele goede fases af met dases waarin wij heel slecht speelden. Het verval was groot. Daar moeten wij aan werken.’

MSC speelt zaterdag om 14.00 uur haar laatste wedstrijd in het Oosterveen’s Olie Toernooi tegen Staphorst. De Meppelers moeten ruim winnen om nog kans te maken op de titel. Staphorst dat de eerste twee duels won, heeft voldoende aan een gelijkspel. Verliest de thuisploeg van MSC, dan maakt ONS Boso Sneek ook nog kans op de toernooiwinst. Het moet dan om 16.00 uur zelf wel winnen van Achilles 1894.