Het verschil in kwaliteit is zichtbaar. MSC heeft geen elftal dat de liefhebber in vervoering brengt, maar het zit o zo stevig in elkaar. Vol power, vol wilskracht. Niet voor niets wordt Alex Zomer de man van de wedstrijd, de centrale verdediger tekent voor twee treffers uit dode spelmomenten. Alcides-trainer Eduard Lindeboom heeft zijn troepen voor het duel met koeieletters op het opstellingenbord gewezen op de kracht van de tegenstander, maar het blijken aanwijzingen in het luchtledige. Drie van de vier MSC-treffers ontstaan uit stilstaande situaties.

In het eerste half uur laat Alcides zien dat het intrinsiek betere voetballers op het veld heeft staan. Maar Yannick Kaluzi en Bjorn Zwikker benutten de kansen niet. In het laatste kwartier voor rust valt voortijdig de beslissing. Eerst opent Carlos Lopes Macedo de score, als doelman Bas van Wegen na een dieptepass onnodig vroeg zijn hok uitkomt. Vier minuten later krijgt Dennis Blokzijl zijn tweede gele kaart, Alcides wordt gereduceerd tot een tiental. Na rust wekt Alcides nog tien minuten de indruk dat er wat gedaan kan worden aan de achterstand. Dan zorgt Zomer na een corner voor 2-0 en is de spanning definitief geweken. Via Zomer, Erwin Scholte ter Horst en Kaluzi vallen nog drie doelpunten met vooral statistische waarde: 4-1.

MSC blijft in de hoofdklasse C de voornaamste titelkandidaat, het team van Leo Blom en Jan Derk Brandsma heeft de minste verliespunten. Maar iedereen op Ezinge weet dat de stand pas na de paasdagen bekeken mag worden, als MSC de lastige uitwedstrijden tegen Rohda Raalte en De Bataven achter de rug heeft.