Het was genieten zondag op Ezinge. Mooi weer en binnen een kwartier al 2-0 voorsprong voor MSC.  Aanvoerder Vincent Oosterkamp schoot een vrije trap vanaf 20 meter binnen en even later kon Camiel Fidom de stand op 2-0 brengen na een assist van Björn Bakker. MSC was in de eerste helft oppermachtig en gaf de gasten uit Friesland geen enkele kans. Kort voor de rust werd het zelfs 3-0 uit een strafschop van Marcel Linthorst, nadat Björn Bakker in de zestien meter onderuit was gelopen.

Na rust werd het spel er niet beter op. MSC geloofde het wel en Sneek kon geen vuist maken. In de laatste twintig minuten kon MSC de score nog opvoeren naar 5-0. Een vrije trap van Vincent Oosterkamp werd nog geschampt door Erwin Scholte ter Horst en uit een counter scoorde Jos Fidom op aangeven van de niet zelfzuchtige Carlos Lopes Macedo.

Met deze overwinning blijft MSC koploper Hercules op de voet volgen. Het verschil met Hercules blijft 3 punten. Zaterdag om 18.00 uur wacht de stadsderby tegen Alcides.